Kaliteli buğday üretimi düştü fiyatlar yükselişe geçti

Çiftçi yeterli gübre kullanamadığı için kaliteli buğday üretimi düştü, fiyatlar ise yükselişe geçti. Polatlı Ticaret Borsası’nda kaliteli ekmeklik buğday geçtiğimiz hafta 8.5 lirayı gördü.

EKONOMİ 31.07.2022, 12:25
4
Kaliteli buğday üretimi düştü fiyatlar yükselişe geçti
Kaliteli ekmeklik buğdayın fiyatı 8.5 lirayı gördü. Çiftçinin yeterli gübre kullanamaması ve iklim koşullarından dolayı kaliteli buğday üretimi düştü. Kaliteli buğday üretiminin düşmesi fiyatları yükseltti. Polatlı Ticaret Borsası’nda kaliteli ekmeklik buğday fiyatı geçtiğimiz hafta 8.5 lirayı gördü.

Ticaret Borsalarında buğday fiyatları TMO’nun alım fiyatlarının altında seyrederken kaliteli buğday fiyatlarındaki artışlar dikkat çekiyor. TMO’nun ekmeklik buğday alım fiyatı, prim desteği ile birlikte 7.450 TL/ton iken, Ticaret Borsalarında da buğday fiyatları ortalama 7.100 TL/ton ile 7.300 TL/ton arasında seyrediyor.

Türkiye'nin buğday üretiminde yaşanan sorunların başında kaliteli buğday üretimindeki yetersizlikler de geliyor. Türkiye’de daha çok orta kalite buğday üretimi yapılırken, kaliteli buğday üretimi toplam üretimin içinde düşük kalıyor. Ancak bu yıl zaten düşük olan kaliteli buğday üretiminin daha da azaldığı ifade ediliyor.

Bu yıl kaliteli buğday üretiminin düşmesinde en önemli neden olarak yeterli gübre kullanılmaması gösterilirken, yağışların düzensiz olması gibi iklim koşullarının da etkisinin bulunduğu ifade ediliyor. Kaliteli buğday fiyatı Polatlı Ticaret Borsası’nda geçtiğimiz hafta 8.500 TL/tonu görmesi, kaliteli buğday üretiminde yaşanan düşüşün bir nedeni olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı