KAMALAK AKİT'E AÇTIĞI 3 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Yeni Akit gazetesine açtığı “3 kuruşluk” davayı kazandı. Kamalak, "Akit'in saldırganlığı mahkeme kararı ile tasdiklenmiştir" dedi.

GÜNDEM 03.12.2021, 17:50 03.12.2021, 17:53
29
KAMALAK AKİT'E AÇTIĞI 3 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak için ağır ithamlarda bulunmuş ve kişilik haklarına saldırmıştı. Kamalak'ın, Karahasanoğlu'na karşı açtığı 3 kuruşluk manevi tazminat davası karara bağlandı.

Mahkeme, Karahasanoğlu'nun kullandığı ifadeleri 'yorum ve eleştiri kapsamından uzak, kişilerin şöhret ve haklarına zarar verici yapıda' olduğunu söyledi. Bu doğrultuda karar veren mahkeme, Karahasanoğlu'nun Mustafa Kamalak'a 3 kuruş değerinde manevi tazminat ödemesine hüküm verdi. 

Ankara 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ı haklı buldu. Mahkeme kararına göre Akit, tebligat ve posta gideri dahil olmak üzere tazminat ödeyecek.

milligazete.com.tr'ye konuşan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Yeni Akit gazetesinin saldırganlığı mahkeme kararı ile tasdiklenmiştir." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Akit saf değiştirdiği için bana karşı saldırıya geçti. Zaman zaman ağza alınmayacak, kelimeler kullanmaya başladılar. Akit gazetesi hakaret etmeyi bir tebliğ aracı olarak görüyor. Biz bunun doğru olmadığını İslami ve hukuki açıdan yanlış olduğunu belirtilmek için 3 kuruşluk dava açtık. Tuttukları yolun yanlış olduğunu, kullandıkları kelimelerin İslam'la ve hukukla bağdaşmadığını anlatmak için açtık. Akit gazetesi mevcut iktidarın silahşörüdür. Mahkemenin hüküm verdiği kanun da AKP'nin çıkarttığı kanundur. Bu kanuna göre de AKİT mahkeme üslubunu hukuka aykırı bulmuştur. Akit gazetesinin itici, kırıcı ve saldırgan olduğu mahkeme kararı ile tasdiklenmiştir. İnşallah yeni davalar açmak zorunda kalmayız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı