Son Dakika

Kamalak’tan AKP’ye ters köşe: LGBT kanununu sen getirdin kazanım bu mu

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak katıldığı canlı yayında AK Parti iktidarının “Millet İttifakı gelirse tüm kazanımlar gider” söylemlerine tepki gösterdi.

GÜNDEM 06.05.2023, 11:55
2
Kamalak’tan AKP’ye ters köşe: LGBT kanununu sen getirdin kazanım bu mu
Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak dün akşam Elips TV Youtube kanalında gazeteci Ömer Şahin’in Portreler programına konuk oldu.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve aynı zamanda anayasa profesörü olan Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin, “Anayasa çok önemli ama itibar eden var mı? Orası çok tartışmalı. Tayyip Bey’in adaylığı anayasaya aykırıdır. Bunu ben demiyorum anayasa söylüyor.” değerlendirmesinde bulundu. “Erdoğan seçimi kazansa dahi meşruiyet tartışmaları devam eder.” diyen Kamalak, “Bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir.” ifadesini kullandı.
Cumhur İttifakı kanadının, “Millet İttifakı gelirse tüm kazanımlar gider” söylemlerine tepki gösteren Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “LGBT yani eşcinseller kanununu AK Parti getirmedi mi? Tabi 6251 sayılı kanun. AK Parti getirdi. Diğer partiler de destek verdi ama AK Parti istemese olmazdı. Başı çeken o. Zinayı serbest bırakan AK Parti değil mi? Zina serbest oldu kazanım bu mu? Eş cinsellik serbest oldu kazanım bu mu? Müslümanların vergisinden domuz çiftliğine kredi veriliyor şuanda, kazanım bu mu? Suriye’yi bu hale getirmende senin vebalin yok mu? Kaddafi’nin linç edilmesinde senin sorumluluğun yok mu? Irak’ın üç parçaya dönüşmesinde senin sorumluluğun yok mu?” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs siyasi bir darbedir” açıklamasına tepki gösteren Kamalak, “Sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Kabul etmemiz mümkün değildir. Millî iradenin tezahürünü darbe gibi algılamak doğru değil. Dış alemin desteği ile darbeden bahsediyorsa bu bizzat AK Parti’nin kendisidir. Çünkü Erbakan’ın yolunu kesmek için çeşitli projeler hazırlanmıştı, AK Parti’nin kuruluşu bu projelerden biridir.” dedi.
Elips TV'de konuşan Mustafa Kamalak, “Erbakan Hoca olsaydı Türkiye böyle olmazdı. 6 milyon küsür olan bir partiyi terörist diye itam edeceksin. İşine gelmediği zaman terörist. Erbakan Hoca yaşasaydı kanaatimce Millet İttifakında yer alırdı. Diğerinde yer alsaydı bu ülke ikiye bölünürdü. Millet İttifakı yeni oluşuyordu ‘Saadet Partisi AK Parti’nin yanında yer almamalıdır’ dedim. Çünkü inanç yönünden ülke ikiye bölünür. Münkirler, müminler diye. Bu ülkede çatışmaya yol açarlardı. Bunu körükleyenler olur. Bu ülkede çatışmaya, ötekileştirmeye asla yer vermemeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı