Kamuoyuna sunuyoruz... KKTC'de son süreçte neler oluyor?

Yavru vatanı Siyonistlere yar etmeme adına büyük bir mücadele veren Milli Gazete’nin haberleri karşısında “Biz KKTC ekonomisine katkı sağlıyoruz” yalanına başvuran Siyonistlerin bu tezi çökertiliyor.

GÜNDEM 24.12.2022, 14:30
2
Kamuoyuna sunuyoruz... KKTC'de son süreçte neler oluyor?
İsrail, KKTC vatandaşı yapılan Siyonistler ve yerli işbirlikçiler aracılığıyla “yavru vatan”ı adım adım işgal ediyor.
Satın aldığı 2 bine yakın şirket üzerinden toprak edinen Siyonistler, KKTC’de 25 bin dönüm civarında toprak satın aldı. Kıbrıs’ta toprak satışının engellenmemesi halinde “yavru vatan”ın, “Büyük İsrail Projesi”nin bir parçası olmasından endişe ediliyor. KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmemesi adına büyük bir mücadele veren Millî Gazete, Siyonistlerle bağlantılı şirketlerin KKTC ekonomisine katkı sağladığı yönündeki yalanı iflas ettiriyor. KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde rol oynayan şirketlerin yavru vatanın ekonomisine katkı sağlamak şöyle dursun vergi kaçırmak için türlü hilelere başvurduğu kaydediliyor. 2021 yılının vergi kayıtları da söz konusu durumu gözler önüne seriyor.

KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde rol oynayan isimler arasında yer alan Evergreen Cyprus isimli şirketin CEO’su Cihan Erdoğan’ı geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz haberlerle ifşa etmiştik. Siyonistlerle ilişki içerisinde olan ve yavru vatanın işgal edilmesinde kritik bir rol oynayan Cihan Erdoğan’ın eşine ait olan şirketin vergi beyanları ortaya çıktı. Cihan Erdoğan’ın eşi olan Irına Erdoğan’a ait bulunan 22758 sıra nolu şirketin 2021 yılı vergi levhasında para kazanmadığı ve zarar ettiği yönünde beyan yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Milli Gazete’nin etkili yayınları sonrasında Siyonistlerle bağlantılı isimlerin üzerlerindeki şirketleri aile fertlerinin üzerine yapmaya başladığı da bölgeden gelen bilgiler arasında. İlk etapta eşine de şirket devri yapan Cihan Erdoğan’ın kardeşi Kadir Deniz Erdoğan’ı da İngiltere’den Kıbrıs’a getirdiği iddia ediliyor.

Yavru vatanın Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde rol oynayan isimlerden birinin de Yaacov Afik olduğu biliniyor. Milli Gazete’nin daha önce ifşa ettiği isimler arasında yer alan Afik’in vergi kayıtları da dikkat çekiyor. 2021 yılı vergi beyanında 83 no’lu Yaacov Afik’in 210 TL vergi ödediği görülüyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde rol oynayan şirket ve kişilerin yavru vatanın ekonomisine katkı sağlamadığı çok net bir şekilde görünüyor.

KKTC’de son süreçte yaşananlara dair bir başka kritik iddia da bulunuyor. Ekonomik olarak zor günler geçiren Lefke Belediyesi’nin Evergreen veya bağlı şirketler grubundan 4.000.000 TL emlak alacağı olduğu iddia ediliyor. Her seferinde adı geçen firma ile ilişkisini reddeden Lefke Belediyesi’nin aylardır imar izni ile ilgili iddialara yanıt vermediği gibi bu iddialara da yanıt veremeyeceği düşünülüyor. Öte yandan Gaziveren Mahallesi Muhtarı’ndan sürekli olarak su satın aldığı iddia edilen firmanın hem muhtarlık hem de belediye ile çeşitli şekillerde ilişki içinde olduğu iddia ediliyor. Kuyu suyu kullanan firmanın suyu tahlil edip etmediği hususu ise ayrı bir soru işareti... Bölgedeki yerel yöneticileri etkisi altına almaya çalıştığı iddia edilen firmanın bu yolla bir çok yasal olmayan adım attığı iddia ediliyor. Gaziveren Muhtarı’nın ise bu kazancına karşılık herhangi bir vergi beyanı yapmadığı görülüyor. Kaynaklarımız ise söz konusu şahsın yüzbinlerce Türk lirası gelir elde ettiğini iddia ediyor. Evergreen-Lefke Belediyesi ve Gaziveren Muhtarlığı arasındaki üçgen ile ilgili iddialar bölgeyi uzun bir müddet meşgul edeceğe benziyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı