Kanal İstanbul’da ısrar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul konusundaki ısrarını sürdürdü.

GÜNDEM 08.04.2021, 04:35
14
Kanal İstanbul’da ısrar
Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirterek “İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’a başlıyoruz ve yapacağız” sözleriyle, projeye karşı çıkanlara da cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kanal İstanbul konusundaki ısrarını sürdürdü. Erdoğan, muhalefetin projeye ilişkin eleştirilerine ise, “İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’a başlıyoruz ve yapacağız” diyerek cevap verdi. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Erdoğan, “Projenin ÇED raporu, 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı. İki yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu şehir İstanbul’un depreme hazırlığını da hızlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz’de hem biz hem de kıyısı olan ülkeler sürekli büyük ve yeni limanlar yapıyor. Bu durum gemi trafiğinin daha da artacağına işaret ediyor. Tehdit ediyor. Bütün müteahhitlerin elinden geliyoruz, geldiğimizde ödemeleri vs. ellerinden alırız ve kendilerini de kenara koyarız. Böyle bir devletin devamlılığına inanmak olabilir mi? Şartları zorlayarak Boğaz’daki gemi trafiğini sürdürüyoruz. İsteseniz istemeseniz de Kanal İstanbul’a başlıyoruz ve yapacağız. İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı