Kapanma gitti, aşı geldi

Türkiye’de vaka sayılarının tekrar yükselişe geçmesi kapanmaların dönebileceği konusunda vatandaşı endişelendirse de, Bilim Kurulu’nun gündeminde orta ve uzun vadede kapanma bulunmuyor.

GÜNDEM 22.08.2021, 04:35
7
Kapanma gitti, aşı geldi
Bilim Kurulu üyelerinden edinilen bilgilere göre, vatandaşların, artık virüsle yaşamayı öğrenmesi ve normal hayatına devam etmesi gerektiği ifade ediliyor. Kapanmaların tekrar gündeme gelmemesi için de aşılamanın teşvik edilerek, ileriki zamanlarda ise gerekirse 6 ayda bir aşılama yapılması düşünülüyor…
Türkiye’de vaka sayılarının giderek artması, kapanmaların tekrar geleceği konusunda vatandaşı tedirgin etti. 20 binin üzerine çıkan vaka sayısı ile 200’ün üzerine çıkan vefat sayısı endişeleri artırırken, Bilim Kurulu’nun gündeminde ise kapanma değil, sadece aşılama yer alıyor. Vaka sayıları giderek artsa da Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun amacı bir daha kapanmaları Türkiye’nin gündemine sokmamak. Bunun için de aşılamayı teşvik ederek, koronavirüsün kontrol altına alınması hedefleniyor.
Vaka sayılarının artmasıyla tekrar kapanmaların gündeme gelebileceği konuşulsa da Türkiye’nin gündeminde artık kapanma yok. Yaklaşık iki yıldır kapanmalarla zorlu bir süreç atlatan vatandaşa, yeni kapanmalar yerine aşılama teşvik edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın okulların yüz yüze eğitime başlayacağını açıklaması da artık kapanma ve yasakların yerine aşılamanın hızlandırılması amaçlanıyor. İktidar, tekrardan kapanmaların gelmesinin toplumsal infiallere neden olacağından, kapanma yerine aşılamanın teşvik edileceği öğrenildi.
Her hafta düzenli olarak yapılan Bilim Kurulu Toplantısı’nda ise üyelerin gündeminde de orta ve uzun vadede kapanmaların olmadığı belirtiliyor. Bilim Kurulu üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre, toplumun artık yeni bir kapanmayı kaldıramayacağından seçenekler arasında kapanma bulunmuyor. Edinilen bilgilere göre, koronavirüsü artık hayatın bir parçası olarak kabul edip, onunla yaşamayı öğrenilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bunun içinse en kısa sürede aşılamanın tamamlanıp, duruma göre gerekirse 6 ayda bir aşılamanın yapılması düşünülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı