Karaca'dan flaş yazı: Ak Parti artık AKP oldu yeniden Ak olması için..

Sedat Peker'in açıklamaları AKP'deki yozlaşmayı gün yüzüne çıkartırken AKP'nin suç örgütleri ve çetelerle irtibatlı olduğuna dair iddialar ülke gündeminde birinci sıraya yerleşti.

GÜNDEM 10.06.2021, 11:40
17
Karaca'dan flaş yazı: Ak Parti artık AKP oldu yeniden Ak olması için..
Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Sedat Peker'in açıklamaları üzerinden AKP'deki yozlaşmayı kaleme aldı.
" AK Parti'nin artık AKP olduğunu" söyleyerek Sedat Peker'in iddiaları konusunda muhalefetin verdiği araştırma komisyonu önergesini gündeme getiren Karaca, "Aklanmanın yolu, AKP’nin bir araştırma komisyonu talep etmesi ve o komisyonun bağımsız savcılardan oluşan bir heyetle iddiaları incelemesi. Değil bu yöndeki soru önergelerini reddetmek, bu teklifi yapan bizzat AKP olsaydı şu an toplum başka bir noktada olurdu. Ama yapılmadı" dedi. 

Sedat Peker'in ülke gündemini sarsan açıklamasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedefe alınırken AKP'nin suç örgütleri ve çetelerle anılması konusunda önemli bir uyarı ve öneriyi de aktaran Karaca, yazısının son bölünmünde şu ifadeleri kullandı:
"Grup Başkan Vekili Bülent Turan “Hata yapanı ayıklamak görevimiz” deyip yüreklere su serpti ama bunun ‘nasıl’ olacağı ‘ne zaman’ olacağı konusunda hiçbir detay yok.
Dolayısıyla umut edebilmek için sarılacağımız bir vesile de yok.
AKP olarak anılmasında hiçbir sakınca kalmamış olan parti yeniden AK Parti olmak istiyorsa, üretimden hizmete kadar idare ve sorunları çözme ediminin merkezinin Külliye değil hukuk devletinin doğal mekanizmaları olduğunu hatırlayacak ve hatırlatacak bir çalışma içine girmeli. Ve yukarıda da dediğim gibi, meseleyi muhalefete bırakmadan, bizzat ele alarak Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını kendisi teklif etmeli. Araştırma bağımsız yargı mensupları tarafından tahkik edilmeli.
Marmara Denizi’nin mahvolduğunu anlamak için müsilajın, o dışkıya benzeyen deniz salyasının suyun yüzeyini kapladığını çıplak gözle görmeleri gerekti.
Anlayana, son dönem ortaya saçılan iddialar da siyasetin müsilajıdır.
Tıpkı deniz gibi, siyasetin de biraz daha rant ve menfaat için torba torba salya akıtan, bulundukları partiyi bataklığa çeviren adamlardan ve zihniyetlerinden kurtarılması lazım.
Siz yapmazsanız başkaları yapar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı