Karamollaoğlu, Fatih Altaylı'ya açıkladı: Aday ne zaman belli olacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu akşam katıldığı Fatih Altaylı'nın TekeTek canlı yayınında altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı ne zaman belli olacak sorusuna cevap verdi.

GÜNDEM 18.10.2022, 23:40
2
Karamollaoğlu, Fatih Altaylı'ya açıkladı: Aday ne zaman belli olacak?
2023 seçimleri yaklaşırken altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı da merak konusu oluyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu akşam Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın yaptığı TekeTek canlı yayın programında cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak sorusuna cevap verdi.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı adayı konusunda acele etmeme kararındayız. Seçim dönemine girildi sayılır. Cumhurbaşkanı adayını seçim tarihi belli olduktan sonra belirleyeceğiz.” dedi.
Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bir hata yaptığımız kanaatinde değilim. Parlamenter sistemde koalisyonlar seçimden sonra kurulur. Şimdi şartlar değişti. Biz başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz. Önce bugünkü gibi başkan seçilecek, arkasından da mevcut seçime göre Türkiye Cumhuriyeti yönetilecek. Öncelikle koalisyon şartlarını belirlemeliyiz. 6 partinin hepsinin her konuda ittifak etmesi mümkün olmaz. Ama asgari müşterekte birleşerek bunu yapmak mümkün.

6 aylık sürede bu konuyu olgunlaştırdık ve belli bir noktaya geldik. İkinci döneme giriyoruz. Artık somut politikalarımızı açıklamaya başlayacağız. Cumhurbaşkanı adayı konusunda acele etmeme kararındayız. Seçim dönemine girildi sayılır. Cumhurbaşkanı adayını seçim tarihi belli olduktan sonra belirleyeceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı