Karamollaoğlu: “Seçimi kazanacakları denklem ve tarih kalmadı”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında erken seçim tartışmalarına değindi. Karamollaoğlu: “Seçimi kazanacakları denklem ve tarih kalmadı” dedi.

GÜNDEM 19.01.2023, 04:35 19.01.2023, 14:00
1
Karamollaoğlu: “Seçimi kazanacakları denklem ve tarih kalmadı”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olarak düzenlediği basın toplantısını gerçekleştirdi. Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, başta siyaset olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi yorumladı. Son günlerde sıkça tartışılan erken seçim ihtimalini değerlendiren Karamollaoğlu, iktidarın zam ve erken seçim kavramlarının içini boşaltıp kendi çıkarları doğrultusunda anlamlar yüklediğini belirtti. Karamollaoğlu, “İktidar ve ortakları, TÜİK marifetiyle matematik hesaplarını sil baştan değiştirdikten sonra; anlaşılan vazifesini de üstlenmeye çalışıyor. Ama bir farkla, kavramların içini boşaltıp, birçok kavrama da kendi çıkarları doğrultusunda anlamlar yüklüyor. Öyle ki, artık ‘zam’ kelimesini ağızlarına bile almıyorlar, bunun yerine ‘güncelleme’ diyorlar. Bu kavramı çok sevmiş olacaklar ki; artık ‘erken seçim değil, seçim tarihini birazcık güncelleyeceğiz’ diyorlar. Onlar ne derlerse desinler; 500 liralık bir vergi, 2-3 bin liralara çıkmışsa bunun adı zamdır. Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçimlere hazırız. Ve kararlıyız, yapılacak seçimlerin ardından, hadi onların çok sevdiği kavramla ifade edeyim, bugünkü ucube sistemi güncelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Biz seçimlere en avantajlı nasıl ve ne zaman gideriz, hesabını yapanlara diyoruz ki; sizin seçim kazanacağınız herhangi bir denklem ve tarih kalmamıştır. Madem seçim tarihini güncellenecek; bugün seçim kararı alnısın, en geç iki ay içerisinde seçime gidelim. Hem o çok merak ettiğiniz adayımızı öğrenin hem de insanımız rahat bir nefes alsın” diyen Karamollaoğlu, seçimlerin 6 Nisan öncesinde yapılması için iktidara çağrıda bulundu. Cumhur İttifakı’nın muhalefetten istediği desteği hatırlatan Karamollaoğlu, iktidarın muhalefeti ‘hain, illet ve zillet’ ittifakı olarak nitelendirdiğini kaydederek, “Bir de 6 siyasi partinin liderleri olarak bizlerden, Cumhur İttifakı’na oy istiyorlar. Hani biz ‘hain’dik, hani biz ‘illet’ ve ‘zillet’ ittifakıydık? Ne oldu şimdi? Meğer şu seçim kaybetme korkusu ve iktidar nimetlerinden 5 yıl daha nemalanma arzusu nelere kadirmiş. Dün hain ilan ettiklerimizle bugün dost olmayı, dostum dediklerinizle de yarın düşmanım diyebilmeyi siz karakter edinmiş olabilirsiniz. Fakat kusura bakmayın, bu bizim siyasi anlayışımıza sığmaz. Siz kendinize yakıştırabilirsiniz fakat bu, bize yakışmaz” ifadelerini kullandı.

Muğla Valiliği’nin tartışmalı AK Parti paylaşımına ilişkin eleştirilerde de bulunan Karamollaoğlu, “Vali ile parti il başkanı, rektör ile parti sözcüsü, bürokrat ile parti yöneticisinin kim olduğunun dahi ayırt edilemediği bu sistemin devamına aziz milletimiz razı olur mu zannediyorlar. Devlet başkadır, parti başka! Devlet hepimizindir. Vali validir, il başkanı da il başkanı. Vali iktidarın değil, devletin ve vatandaşın valisi olmalıdır” cümlelerini kullandı.

Ülkede uzun süredir iki gündem olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, iktidarın ve vatandaşların gündeminin farklı olduğunun altını çizerek, “Bir tarafta boş lakırtılar, diğer tarafta boş tencereler var. Bir tarafta bir avuç insan milyonlarca ihaleleri paylaşırken, diğer taraftan milyonlarca insan bir-iki bin liralık borcunu dahi nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Türkiye’de en zengin 13 milyarderin elde ettiği servetin toplamı, nüfusun yarısından fazla yani 44 milyon insanınkinden fazla. En zengin yüzde 1’in serveti ise en alttaki yüzde 90’ının servetinin 1,4 katı. Tam bir altta kalanın canı çıksın düzeni. Bu düzen zulüm düzenidir ve mutlaka değişmelidir” dedi.

Enflasyonun baz etkisiyle düştüğünü belirten Karamollaoğlu iktidara yüklenerek, “Enflasyonun baz etkisini, ‘enflasyonu düşürdük’ diye takdim etmeye çalışsalar da çarşı-pazarın durumu ortadadır. Zira fiyatlar artık cep değil, can yakmaktadır. Patatese bir yılda yüzde 213, süt, peynir ve yumurtada yüzde 150, ekmekte yüzde 125, doğal gazda yüzde 168, şeker ve pirinçte yüzde 155, sebzede yüzde 133 ve burada tek tek sayamayacağım pek çok üründe yüzde 100’ün üzerinde artışlar söz konusu. Ama sözde enflasyonu düşürmüşler. 2020 yılında yıllık yüzde 4,45 faiz ile dış borç alabilirken, 2023 yılında yıllık 9,75 faiz oranı ile borçlanabiliyoruz. Ama sözde faizle mücadele etmişler, IMF’ye de borcumuzu bitirmişler. Kur korumalı mevduat, zorunlu döviz satışı ve döviz talebini sınırlayan politikalara rağmen, 2022 yılında en fazla değer kaybına uğrayan para birimleri arasında Türk Lirası, 3. sırada yer aldı. Ama sözde yerli ve milliler”cümlelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin Türkiye’nin dört bir yanında sahada olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, yeni bir dönemin başlayacağına işaret ederek şunları kaydetti: “6 siyasi parti olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlıyor, yol haritamıza da artık son şeklini veriyoruz. Çok net ifade ediyorum ki; yeni dönemi için biz hazırız, insanımız da ciddi bir beklenti içinde. ‘Yüzer gezer değerlere’ sahip olanlar anlamasa da Türkiye de ahlak ve adalet eksenli yeni bir dönemin zamanı gelmiştir. Bizler birlikte yaşama ahlakını ve ortak sorunlarımız karşısında sorumluluklarımızı kuşanarak çıktığımız bu yolda kararlıyız. Yıllarca kemikleşmiş problemleri çözüme kavuşturacağız. Karşıt olduğu şeyi önce eleştiren, sonra karşıt olduğu şeyin dilini kullanmaya başlayan ve en sonunda da karşıt olduğu şeye dönüşenlerden olmayacağımızı ve kısa bir zaman içerisinde insanımızın rahat bir nefes alacağı iklimi tesis edeceğimizin sözünü veriyoruz.”
ALİ EKBER- ANKARA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı