“Karamollaoğlu’na oy vereceğim” diyor

AKP’li eski vekil ve bakan: “Oğlum masasından Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarını kaldırdı”

GÜNDEM 27.11.2021, 09:50
8
“Karamollaoğlu’na oy vereceğim” diyor
Vatandaşa oldukça zorlu günler yaşatan ekonomik kriz, iktidar partisinin halktan uzak “tepeden bakan” açıklamaları ve başkanlık sisteminin 3 buçuk yılda tökezlemesi, uzun yıllardır AKP’ye oy verenleri dahi AKP’den uzaklaştırıyor. AKP’den 3 dönem milletvekilliği ve enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı görevinde bulunan Ali Rıza Alaboyun, katıldığı bir televizyon programında AKP’nin yeni nesil siyasetçileri yetiştiremediğini, gençlerini kazanamadığını belirterek, oğlunun çalışma masasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekildiği fotoğraflarını kaldırdığını, “Ben Karamollaoğlu’na oy vereceğim” dediğini söyledi.
İktidar partisi AKP’nin ekonomik krizi yönetememesi, halktan ve özellikle gençlerden kopuk bir politika izlemesi, iktidar kanadındaki isimlerin yaptığı kibirli açıklamalar vatandaşı AKP’den uzaklaştırdı. Uzun yıllardır partide görev yapan isimlerin yakınları AKP’ye oy vermeyeceklerini beyan ederken, partinin eski isimlerinden de eleştiriler yükseliyor. AKP’den 3 dönem milletvekilli olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Ali Rıza Alaboyun, katıldığı televizyon programında partisine yönelik eleştirilerde bulundu.
Eski Bakan Alaboyun, AKP içerisinde 1980’li yıllarda ve 28 Şubat’ta bedel ödememiş, güçten nemalanmak isteyen bir yapı olduğunu belirterek, “Bu nesli de biz AK Parti olarak çok iyi eğitemedik. Ben siyasetçiyim, evimde siyaset konuşulur ama benim çocuklarım apolitik. Benim çocuklarım politikayla ilgilenmiyor. Oğlum bir şeye kızdığı zaman da ‘Senin partine oy vermeyeceğim, Karamollaoğlu’na oy vereceğim’ diyor. Bununla da yüz yüze geldim. AK Parti bunları niye kaçırıyor? Kendi çocuğumdan örnek verdim. Benim çocuğum masasından Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarını kaldırıyorsa AK Parti’nin ve AK Partili olarak benim de oturup düşünmemiz lazım. Nerede hata yaptık? Bu çocukları, gözden çıkaramayız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne destek verdiğini belirten Alaboyun, “Ben başkanlık sistemini çok güçlü destekleyenlerden biriydim. İstenilen şey ortaya çıkmadı. Kendimi aldatılmış hissetmiyorum ama beklediğimiz gibi çıkmadı. Bugün başkanlık sistemi oylamaya çıksa mevcut durumu gördükten sonra ‘evet’ oyu vermem. Bunu da kendileri gördükleri için Fuat Oktay önderliğinde bir çalışma ekibi de kurdular. Temel Karamollaoğlu’nun da Cumhurbaşkanı’nı ziyaretinde söylediği bu. Bir denetim olsun. Yargının bağımsız olması lazım. Adalete güven kalmıyor. Ben Temel Bey’i haklı buluyorum” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı