Karamollaoğlu'ndan AKP'ye sert eleştiri: Kusura bakmayın çapsızsınız!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'yi kurumlar ve rakamlar üzerinden sert bir şekilde eleştirdi.

GÜNDEM 11.05.2022, 21:55
5
Karamollaoğlu'ndan AKP'ye sert eleştiri: Kusura bakmayın çapsızsınız!
Saadet lideri hükümetin başarısızlıklarını gizletmek için rakamlarla oynadığını söyledi. Karamollaoğlu, Twitter'den yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
İktidar, rakamlarla oynasa da gerçeklerin üzerini örtemiyor; çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor! Kurumlar, aynı istatistik ve raporlar içerisinde dahi birbiriyle çelişen veriler açıklıyor.
Dün açıkladıklarını bugün revize etme ihtiyacı duyuyor, bugün açıkladıklarını ise birkaç ay içerisinde tekrar revize ediyorlar.. Bakınız; TCMB, geçtiğimiz hafta yılın ikinci “Enflasyon Raporu”nu açıkladı.

Ocak raporunda %23,2 olarak açıklanan 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi, %42,8’e revize edildi. Üç ay içinde yaklaşık 20 puanlık revizyon çok ciddi bir değişikliktir… Bu çapta bir düzeltme kurumların ve yetkililerin çapsızlığını gösterir; hiç kimse kusura bakmasın!

1 puan, 5 puan değil; 20 puan sapma olur mu? Merkez Bankası böyleyse; kim, neyi öngörebilir bu ülkede? Ak Parti iktidarı tüm kurumlarımızın ayarlarıyla oynayarak "öngörülemez bir ülke" inşa etmeyi başarmıştır; başarısızlıklarını başarı gibi takdim etmeyi ise adeta huy edindiler!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı