Karamollaoğlu'ndan Erbakan anısı... Nahum'un alnına isabet eden postal

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Erbakan Hoca ile olan anısını köşesine taşıdı.

GÜNDEM 12.04.2021, 15:50
37
Karamollaoğlu'ndan Erbakan anısı... Nahum'un alnına isabet eden postal
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz gün Milli Gazete’yi ziyaretinde, Erbakan Hoca ile olan bir anısını paylaştı. Karamollaoğlu, Iraklı gazeteci El Zeydi‘nin Bush’a fırlattığı ayakkabıdan yola çıkarak Erbakan Hoca’nın atıfta bulunduğu bir başka olayı hatırlattı. Neydi bu olay?
Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Erbakan Hoca ile olan anısını bugünkü köşesine taşıdı.
İşte o yazının bir bölümü:
Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz’ün yazısının tamamı için tıklayınız...
“Önemli siyasi şahsiyetlerin başından geçenler, yaşadıkları, anıları, hatıraları söz konusu olduğunda, kulaklarım ve kalemim daha bir hassaslaşır… Hemen küçük notlar alırım ve daha sonra bunları Millî Gazete okurları için yazıya dökerim.
Anı ve hatıra kitapları bu sebeple başucu kitaplarımdandır. Bu köşeyi takip edenler, yazdıklarımın yakın tanıklarıdır…
Geçen gün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Millî Gazete’yi ziyaretinde benzer anlar yaşadım. Temel Bey, Erbakan Hocamız ile yaşadığı bir anekdotu anlattı.
“Iraklı gazeteci El Zeydi‘nin Bush’a fırlattığı ayakkabı isabet etmedi ama atılan postallar Bernar Nahum’un alnının çatına isabet etti…”
El Zeydi’in eylemini TV’den Erbakan Hoca ile birlikte izleyen Temel Bey, Hoca’nın kendisine dönerek bu cümleyi sarf ettiğini dile getirdi.
Peki, Bernar Nahum kimdi ve olay nasıl gerçekleşmişti?
Yıl, 1961... Yer, başkent Ankara...
Birinci Otomotiv Sanayi Kongresi…
Kongre’nin öncülüğünü yapan isim, sonraki yıllarda Türkiye’nin siyasi hayatına damgasını vuracak olan Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır...
Erbakan Hoca, 1956 yılında, henüz 30 yaşında iken Gümüş Motor Fabrikası’nı kurarak Türkiye’nin ilk büyük sanayi hamlesini gerçekleştirdi. Yine 1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresi’nde ilk kez “Türkiye’nin kendi otomobilini üretebileceği” fikrini ortaya attı. Bu düşünce büyük yankı uyandırdı.
1961 yılındaki Otomotiv Kongresi işte böyle bir atmosferde toplandı.
Kongre salonu tıklım tıklım. Katılımcılarda heyecan dorukta…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı