Karamollaoğlu'nun Kılıçdaroğlu ziyaretinde flaş detay: Üçüncü İttifak!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Barış Pehlivan bugünkü köşesinde, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı.

GÜNDEM 13.05.2022, 16:55
4
Karamollaoğlu'nun Kılıçdaroğlu ziyaretinde flaş detay: Üçüncü İttifak!
Gazeteci/yazar Barış Pehlivan bugünkü köşesinde, ''Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştu'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Pehlivan, Temel Karamollaoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu ile yapmış olduğu görüşmenin detaylarını CHP kulislerinden almaya çalıştığı bilgilerle aktarmaya çalıştığı yazısında, iki liderin görüşmesinde kurulması düşünülen üçüncü ittifakın durumunun değerlendirildiğini aktardı.
DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Saadet Partisi çatısı altında seçime girmesi yönünde Saadet lideri Karamollaoğlu'nun bir arzusu olduğunu belirten Pehlivan, Ali Babacan'ın ikna meselesinin önemine dikkat çekti.
İşte Barış Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü:
“Bazı konuları kendilerine aktaracağım.” 
Böyle demişti Temel Karamollaoğlu. Altılı masanın tüm liderleriyle görüşme niyetini anlatıyordu. Nihayetinde önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü.  
Peki, neydi o bazı konular, ne konuştular?
Hem Saadet Partisi hem de CHP kulislerinde bu sorunun yanıtını aradım. 
Hatırlayın... 
Seçim Yasası değişince Karamollaoğlu “Üçüncü ittifak olabilir” çıkışı yapmıştı. Altılı masa dağılmadan “Saadet-DEVA-Gelecek ittifakı” demekti bu. Dahası, Karamollaoğlu iki partinin Saadet çatısı altında seçime girmesini arzuluyordu.
Ali Babacan’ın “Seçime kendi adımız ve logomuzla gireceğiz” çıkışı da aslında Karamollaoğlu’na yanıttı. Üçlüden bir parti çatı olacaksa, onun DEVA Partisi’nin olmasını istiyordu. 
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise daha sıcaktı üçlü ittifaka. Hatta ve hatta Davutoğlu’nun partisini kurar kurmaz Saadet ile birlikte hareket etmek istediği konuşuluyordu. O günlerde hem Karamollaoğlu’nun hem de Oğuzhan Asiltürk’ün “daha erken” dediği öne sürülüyordu. 
İşte deniyor ki yeni yasayla gündeme gelen üç partinin birlikteliği rafa kaldırılmış değil. Halen gündemde. Karamollaoğlu’nun asıl niyeti yalnızca Babacan ve Davutoğlu ile görüşmekti. Lakin sonra bu planı tüm altılı liderlere doğru dönüştü. 
Özetle, Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun buluşmasının sırrı burada yatıyor. Saadet lideri üçlü ittifakın kurulması için CHP lideriyle de istişareler yapıyor. Kulislerde bu çaba “En çok vekil hangi yöntemle çıkacaksa ona çalışılıyor” diye tarif ediliyor. Mesele Babacan’ın ikna edilmesinde kilitli görünüyor. 
Bitirmeden yazayım... 
Altılı masaya yakın oturan kurmaylar arasında şu görüşü de işittim: 
“Altılı masanın ‘güçlendirilmiş parlamenter sistemden’ sonra ortaya kuvvetli bir hedef koymaması ileride güven kaybı yaratabilir. Daha fazla vakit kaybetmeden teknokrat görüntüden çıkıp, milletin duymak istediği konuların karara bağlanması gerek. Tabanları şimdiden seçime hazırlamak için ittifak meselesinin netleşmesi lazım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı