Karar tepkiler sonrası geldi! AKP’li belediye başkanına inceleme

‘Rüşvet ve ihaleye fesat’tan hapse çarptırılan ve korunduğu iddiasıyla gündeme gelen AKP’li Belediye Başkanı Cafer Benek hakkında İçişleri Bakanlığınca inceleme başlatıldı.

GÜNDEM 10.08.2022, 19:50
1
Karar tepkiler sonrası geldi! AKP’li belediye başkanına inceleme
AKP’li Şırnak Uludere ve Hilal belediye başkanlarına, 6 Ocak 2022’de “ihaleye fesat karıştırmak” ve “rüşvet” suçlarından hapis cezaları verildi. Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının üzerinden yedi ay geçmesine karşın Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek ile Hilal Belediye Başkanı Cafer Benek hakkında hiçbir işlem yapılmadığı belirtildi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ocak ayında konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Torun, önergesinde “Belediye başkanlarının görevden alınmamasının, 5393 sayılı Belediye Kanunu’na uyulmamasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Cumhuriyet’in haberine göre, 15 gün içinde yanıtlaması gereken önergeye altı ay sonra dönüş yapan Soylu soruyu yanıtlamadı, görevden alma işlemlerinin Belediye Yasası’nın 47. maddesine göre yapıldığını ifade etti.
İçişleri Bakanlığı yeniden gündem olan ve tepki çeken konuyla ilgili bugün bir açıklama yaptı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından yapılan açıklamada Hilal Belediye Başkanı Cafer Benek hakkında resen inceleme başlatıldığı, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek’e atfedilen eylemlerin 2012-2013 yıllarına ilişkin olduğu, dolayısıyla belediye başkanlığı dönemine ait olmadığı belirtildi.

“Yine bir algı çalışması, yine bir iftira. Mahkum oldukları iddia edilen Belediye Başkanları’nın mahkumiyetine ilişkin Bakanlığımıza ulaşan bir mahkeme kararı yoktur. Görevdeki bir belediye başkanının Sayın İçişleri Bakanı ile fotoğrafının olmasında yanlış olan nedir?” diyerek CHP’li Torun’u etiketleyen Ersoy’dan yapılan açıklama şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı