Karar yazarı Kiras: "Yoksullukta eşitlik sağlandı"

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras bugünkü köşe yazısında AKP hükumetinin ekonomi politikaların eleştirerek orta sınıfın ortadan kaldırıldığını kaleme aldı.

GÜNDEM 24.12.2022, 11:05
2
Karar yazarı Kiras:
Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras kaleme aldığı yazısında, orta sınıfın hızla yok olma yoluna girdiğini ifade etti.
"Bugün doktor, mühendis, avukat, mimar vs. gibi kalifiye meslek sahibi insanlar da asgari ücrete çok yakın seviyelerde maaş alıyorlar." diyen Kiras, "Devlet memuru statüsündekileri hiç saymıyorum" dedi. 
Kiras, yazısına şu ifadeler ile devam etti:

"'Yoksullukta eşitlik' sağlandı bu dönemde. Eğitim iyice değersizleşti. Maddi anlamda da itibar anlamında da. Dolayısıyla mal ve hizmet üretmek için de fikir ve vizyon üretmek için de gerekli olan motivasyon kaynakları kurutuldu.
Bu durum düşük ücret sorunundan da işsizlikten de daha vahim. Çünkü bir ülkenin en önemli değeri olan insan sermayesinden harcıyoruz artık. Bu dönemde başta doktorlar olmak üzere yüksek eğitimli ve kalifiye meslek sahibi bir kitlenin her şeyden vaz geçip yurtdışına kapağı atma hesapları yapması boşuna değil.
Eğri oturalım doğru konuşalım. Kendi ülkesinde hayat kalitesi her gün biraz daha küçülen bir doktoru veya mühendisi gözünü yurtdışına dikti diye ayıplayabilir miyiz?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı