Kardeşinin yanında

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), yoğun muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel felaketleri karşısında çaresiz kalan Pakistan halkına hayırseverlerin yardımını ulaştırmaya devam ediyor.

GÜNDEM 28.09.2022, 07:35
2
Kardeşinin yanında
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan Pakistan’da çalışmalarına son hızla devam ediyor. 14 Haziran’dan bu yana etkili olan muson yağmurları sebebiyle 1.606 kişinin hayatını kaybettiği, 10 milyon kişinin ise evsiz kaldığı Pakistan’da acil yardım kampanyası başlatan İDDEF, selzedeler için sıcak yemek ve kumanya dağıtımını sürdürüyor. Acil yardım çalışmaları için ilk günden harekete geçen İDDEF, AFAD koordinasyonunda Pakistan’a giden iyilik trenlerindeki yerini alarak, hayırseverlerin emanetini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İDDEF ayrıca ülkeye giden görevlileri ve bölgedeki ekipleriyle saha çalışması yaparak sel nedeniyle oluşan hastalıklara karşı ilaçlama yaparken, çadır ve cibinlik dağıtımı gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili İDDEF’ten yapılan açıklamada, Pakistan’da yürütülen acil yardım çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Pakistan’da devam eden yardım kampanyasıyla ilgili İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Dost ve kardeş ülke Pakistan’da şiddetli muson yağmurları nedeniyle kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Yaklaşık 34 milyon kişinin etkilendiği ülkede İDDEF olarak, kardeşlerimizin mağduriyetlerini bir nebze olsun azaltmak ve yanlarında olmak için AFAD koordinasyonunda ülkeye gönderilen iyilik trenlerine destek verdiğimiz gibi, bölgedeki ekiplerimiz ve ülkeye giden görevlilerimizle selzedeleri ziyaret ediyor ve emanetleri teslim ediyoruz. Özellikle Sindh, Pencap, Karaçi, Gilgit Balistan ve Belucistan bölgelerinde etkili olan sel felaketinin hemen ardından su baskınlarının ortasında derme çatma barakalara sığınan selzedelere sıcak yemek ve kumanya dağıtıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hayırseverlerin yardımlarının birer emanet olduğuna dikkat çekilen İDDEF açıklamasında, “Emanet edilen yardımları, en büyük yaşam ve geçim kaynağı tarım olan ancak toprakları sular altında kalan kardeşlerimize gerek yürüyerek gerekse de kayıklarla ulaştırıyoruz. Felaketten en çok etkilenen çocukların mutluluğu için kek ve bisküvi ikram ediyoruz. Ekiplerimiz ayrıca sel nedeniyle oluşan salgın hastalıklara karşı bölgelerde ilaçlama yaparken, çadır ve cibinlik dağıtımı yapıyor. Türkiye’deki hayırseverler ile Pakistan’daki mağdur Müslümanlar arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Hayırseverler, “www.iddef.org” internet sitesi üzerinden, ilgili hesap numaralarına “EFT/havale” yoluyla ya da “0212 621 0065” numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak destekte bulunabiliyor” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı