Kargir ev ne demek? Kargir evlerin 7 özelliği

Ev almak isteyenlerin son zamanlardaki en önemli hobisi kargir ev sahibi olmak. Peki Kargir ev ne demek? Kargir ev ya da yığma yapılarla ilgili mutlaka bilinmesi gereken özellikler nelerdir?

EKONOMİ 31.05.2021, 09:40
19
Kargir ev ne demek? Kargir evlerin 7 özelliği
Farsça kökenli bir kelime olan “kargir” kelimesi, Halk arasında “kagir”, “kargır” ya da “kagır” olarak da bilinen Kargir farsça bir kelime olup  “tuğla ya da taştan yapılma” ev anlamına gelir. Bir başka deyişle  inşasında taş ya da tuğla kullanılması ile yapılan evler olarak ta bilinir.
Geçmişte inşa edilen pek çok ev de bu tür  yapılardan meydana gelir.
Kargir evler çoğunlukla kırsal bölgelerde konumlanmakta. Bu yapıların oldukça ekonomik olması en çok tercih edilen nedenlerin başında gelmekte.

Yeni bir ev ya da yapı satın aldığınızda tapunun üzerinde “kargir ev” ya da “kargir yapı” gibi bazı terimlerle karşılaşabilirsiniz.
Bunun anlamı, ilgili arsanın üzerinde inşa edilen yapıda kullanılan malzemelerin tuğla ya da beton olduğudur. Tapu kayıtlarında kargir olarak geçen yapılarda ise binanın ya da evin taşıyıcı bölümlerinde kolon ve kiriş bulunmaz.
İnşa edilen ev de kargir ya da inşasında beton ya da tuğla yerine ahşap malzemeden faydalanılmış olabilir. Bu gibi bir durumda tapu kaydında mutlaka ismi “ahşap kargir ev” olarak görükmelidir.

* Kargir evler depreme dayanıklı değildir* Kargir evlerin iskelet yapısı bulunmaz* Uygun maliyetlidir* Kargir evlerde ev içi tadilat yapılmaz* Kargir evlerde ses ve ısı yalıtımı vardır* Kargir Evlerin Yapımı Kısa Sürede Tamamlanabilir* Kargir Evler Bakıma İhtiyaç Duyar

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı