Kartalkaya faciasında ifadeler ortaya çıkıyor! Çalışanlar tek tek ifşa etti

Grand Kartal Otel'in sahibi Halil Ergül, savcılık ve hakimlikteki ifadelerinde oteldeki tüm güvenlik önlemlerinin eksiksiz bir şekilde alındığını, hatta kusurun tamamen çalışanlarda olduğunu iddia ederek sorumluluktan kaçmaya çalıştı. Ancak otel çalışanlarının verdiği detaylı ifadeler, Halil Ergül'ün bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkça ortaya koydu. İşte detaylar..

GÜNDEM 30.01.2025, 11:25
Kartalkaya faciasında ifadeler ortaya çıkıyor! Çalışanlar tek tek ifşa etti
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Ocak tarihi itibarıyla Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın olayına ilişkin yürütülen soruşturma dahilinde tutuklanan şüphelilerden biri olan Mehmet Gündüz'ün savcılık makamına vermiş olduğu ifadeye ulaşıldı.
Grand Kartal Otel'in fırın bölümünde dört sezondur ekmekçi olarak görev yaptığını söyleyen Gündüz, olay günü saat 23.00 ile 00.00 arasında vardiyayı, soruşturma kapsamında tutuklanan Yusuf Karahanlı ve Fidan Kurç ustalar ile ismini hatırlamadığı diğer bir kişiyle devraldığını ve gece vardiyasında restoran şefinin bulunmadığını belirtti.
Mutfak bölümünde görev yaptığını belirten Gündüz, çalışma düzenlerini detaylandırarak, "İki ekmekçi ve iki de kahvaltıcı olarak vardiyalı bir şekilde çalışıyorduk" şeklinde konuştu.
Konuya ilişkin ifadesinde Gündüz, sözlerine şu şekilde devam etti:
Gündüz, otelin zemin katındaki garaj bölümünden dışarı çıkarak, binanın pist tarafındaki cephesinin alevler içinde yandığını gördüğünü belirterek, "Yan tarafta bulunan Kartal Otel'den yatak taşıyarak atlayan kişilerin güvenli bir şekilde kurtulmalarını sağlamak amacıyla yumuşak bir zemin oluşturmaya çalıştım. Ardından, olay yerine itfaiye, ambulans ve jandarma ekiplerinin geldiğini hatırlıyorum, ancak bu ekiplerin ne zaman ulaştığını kesin olarak anımsayamıyorum" ifadelerinde bulundu.
Olayda hiçbir kusurunun bulunmadığını ifade eden Gündüz, suçlamaları da kabul etmedi.
Restoran bölümünde olay saatinde kimsenin bulunmadığını dile getiren Gündüz, "Restoran bölümünde çalışmadığım için elektrikli aletlerin sürekli fişe takılı olup olmadığını ve restoran bölümüne kimin girip çıktığını bilmiyorum" dedi.
Gündüz, olay esnasında güvenlik görevlisi görmediğini ifade ederek "Otelde bildiğim kadarıyla gündüz çalışan bir güvenlik görevlisi var. İsmini M. olarak bilirim. Soy ismini bilmiyorum" ifadesini kullandı.
Gündüz, otelde yangın alarm sistemi ve yangın merdiveni olup olmadığını bilmediğini, olay anında alarm sesi duymadığını, elektrikler kesildiği için asansörün de devre dışı kaldığını kaydetti.
Kendisinin otelde bulunduğu sürede herhangi bir yangın tatbikatı yapılmadığını söyleyen Gündüz, ekmek ustası olduğu ve sürekli gece vardiyasında bulunduğu için otelin denetimiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını belirtti.
"Gece 03.00-04.00 saatlerinde Yusuf ustayla birlikteydik. Ben donut hamurunu hazırlıyordum. Yusuf usta ise ürünleri dizmeye başlamıştı.
Sonrasında Yusuf usta molaya çıkacağını söyledi. Molaya çıkacağı sırada restoran bölümünde Yusuf usta yangın olduğunu söyledi.
Bana, 'Mehmet usta, yangın var.' diye bağırdı. Ben de yangın tüpü aramaya başladım ancak bulunduğum kısımda yangın tüpü bulamadım.
Yusuf usta resepsiyon kısmına yangın alarmlarının çalması için çıktı. Yangının nereden çıktığını görmedim. Merdivenlerden aşağı doğru koşmaya başladım. Bu sırada da 'Yangın var' diye bağırdım.
Kapılara da bu sırada vurmaya başladım. Katlarda yangın butonu göremedim. Katlarda yangın tüpleri de bulamadım."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
10
hafif yağmur
Namaz Vakti 12 Şubat 2025
İmsak 06:18
Güneş 07:44
Öğle 12:45
İkindi 15:15
Akşam 17:36
Yatsı 18:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı