Kasım'ı bekleyin demişti: Kılıçdaroğlu'nun ne açıklayacağı belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasım ayında ne açıklayacağı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'ndan ekonomi programı geliyor.

GÜNDEM 20.10.2022, 14:00
Kasım'ı bekleyin demişti: Kılıçdaroğlu'nun ne açıklayacağı belli oldu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 9-13 Ekim tarihlerinde ABD’ye gitti. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversite ve bilim kuruluşlarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu buradaki akademisyenlerle görüştü. Kılıçdaroğlu, 10 Ekim’de ABD’de yaptığı açıklamada herkesten “biraz sabır” rica ederken “Kasım ayında herkes, her şeyi duyacak” demişti. Kılıçdaroğlu, ABD gezisinin zamanlaması ve içeriğine getirilen eleştiriler hakkında da açıklamalarda bulunurken sosyal medya hesabından da kasım ayını tekrar vurgulayarak, “Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin” dedi.

Medyascope’tan Okan Yücel'in haberine göre  Kılıçdaroğlu’nun kasım ayında “yapısal reformlar” içeren bir ekonomi programı açıklaması bekleniyor. Türkiye’deki bazı ekonomistlerden de rapora katkı sunmaları istendi ve kendilerinden de rapor talep edildi. Ekonomistlerin kendi raporlarını kasım ayına kadar CHP kurmaylarına iletmeleri istendi.
CHP kurmaylarının uzun zamandır hazırladığı çalışmaların, ekonomistlerin ileteceği raporlarla ABD’deki temaslardan elde edilen verilerle işlenerek bir ekonomi programı haline getirilmesi hedefleniyor. Rapora katkı sunan ekonomistlerden biri Medyascope’a konu hakkında bilgi verdi. Medyascope’a konuşan akademisyen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 10 sayfa civarında, maddeler halinde hazırlanmış ve fazla teknik ifadeler içermeyen, kamuoyunun rahat kavrayabileceği bir metin istediğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı