Katar için ilginç bir iddia öne sürüldü: Sahte taraftar satın aldılar

Katar'ın, Dünya Kupası esnasında Doha'da sokaklar çeşitli ülkelerin taraftarlarıyla dolup taşıyormuş gibi göstermek için 'sahte taraftarlara' para ödediği iddia edildi.

SPOR 15.11.2022, 23:05
2
Katar için ilginç bir iddia öne sürüldü: Sahte taraftar satın aldılar
Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası, 20 Kasım'da başlayacak. Farklı ülkelerden gelen taraftarların, turnuvaya bir hafta kala Doha sokaklarını doldurup bayraklar kuşandığı görüntüler sosyal medyada yayıldı. Üstelik 'Qatar Living' isimli TikTok hesabına bakıldığında Katar'a Arjantin, Brezilya, İngiltere ve Portekiz'den birçok taraftar gitmiş gibi görünüyor. Ancak bazı iddialara göre, bu taraftarlar 'sahte taraftar'.
Goal.com'da yer alan habere göre; birçok ülkenin vatandaşı, Katar'daki yaptırımlar nedeniyle bu turnuvayı boykot ediyor ve Doha'ya gelmiyor. Katar hükümetinin bu durumun önüne geçmek için bir algı oluşturma çabası içinde olduğu öne sürüldü. Katar'ın, Doha sokakları taraftarla dolup taşıyormuş gibi göstermek için 'sahte taraftarlar' satın alarak sosyal medyada reklam yaptığı iddia edildi.
Sosyal medyadaki bazı taraftar bu duruma tepki gösterdi ve "İşçilere taraftar kılığına girmeleri için para ödüyorlar. Hiçbir Brezilyalı bu görüntülerdeki gibi davranmaz" yorumları yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı