“Katil Dostu’nu istemiyoruz!”

Filistinli gazeteciler, ABD Başkanı Biden’ı protesto etti. Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Biden, Filistinli gazeteciler tarafından protesto edildi.

GÜNDEM 17.07.2022, 04:35
“Katil Dostu’nu istemiyoruz!”
ABD Devlet Başkanı Joe Biden, Ortadoğu ziyaretleri kapsamında önceki gün Filistin’e gitti. Batı Şeria Bölgesi’nin Beytüllahim kentinde Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ikili bir görüşme gerçekleştirip, ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Biden, Abbas ile görüşürken Filistinliler ise Biden’e yönelik büyük protesto eylemleri gerçekleştirdi. Filistinli gazetecilerden oluşan grup, 11 Mayıs’ta İsrail askerleri tarafından öldürülen Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile’nin resminin olduğu dövizler taşıyarak, “Filistin’de katil dostlarını istemiyoruz” sloganını attı. Akile’yi öldüren mermiyi inceleyen ABD’li uzmanlar, muhabirin kasıtlı olarak hedef alınmadığını söyleyerek İsrail tarafının açıkça işlediği cinayetin üzerine örtmeye çalışmıştı.

ABD’nin gerçeği örtbas etmesine tepkiler sadece Filistin meydanlarında sınırlı kalmadı. Biden’ın Filistin ziyaretini izleyen gazeteciler, üzerlerinde öldürülen muhabirin resminin bulunduğu “Adalet İstiyoruz” yazan tişörtler giydiler. Gazeteciler ziyaretler esnasında Biden’ın kendilerini selamlamasına karşılık vermezken, soru sorduklarında ise ABD Başkanı’na hiçbir unvan kullanmadan hitap ettiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı