Katillikte devir teslim: Netanyahu gitti, daha beteri geliyor…

Siyonist İsrail’de katillik devir teslimi gerçekleşiyor…

DÜNYA 04.06.2021, 04:35
12
Katillikte devir teslim: Netanyahu gitti, daha beteri geliyor…
12 yıldır başbakanlık koltuğunda oturan ve yolsuzluk, rüşvet dosyalarıyla yargılanan Binyamin Netanyahu’nun rakipleri koalisyon hükümeti için anlaştı. Koltuğunu kaybetmemek için Filistin halkına yönelik saldırılar düzenleyen, işgal girişimlerini hızlandıran Netanyahu’nun yerine gelecek muhtemel isim de kendisi gibi katil Naftali Bennett oldu. İşgalcilerin kahramanı olarak bilinen ve Filistin karşıtı açıklamalarıyla manşetlerden düşmeyen Bennett, daha önce, “Ben birçok Filistinli öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum” demişti.
12 yıldır terör devleti İsrail’de başbakanlık koltuğunda oturan Binyamin Netanyahu, rakiplerinin koalisyon hükümeti kurmakta anlaşmasıyla birlikte saf dışı bırakıldı. Koltuğu kaptırmamak için son dönemde vahşice Filistinli Müslümanların üzerine saldıran Netanyahu’nun yerine kendisi kadar vahşi bir isim olan Naftali Bennett’in gelmesi bekleniyor. Daha önce işgal ordusunda komutan olarak görev yapan, daha sonra siyasete atılarak Netanyahu hükümetlerinde bakanlık görevinde bulunan Amerikan asıllı Bennett, aşırı ırkçı ve Filistin düşmanı olarak tanınıyor. Filistinli öldürdüğünü ve bunda bir problem görmediğini sık sık söyleyen Bennett, Filistinli Müslümanlara yönelik şiddettin arttırılması, idam cezasının gelmesi gerektiğini savunuyor. 
İşgal ordusunda daha önce komutan olarak görev yapan Naftali Bennett, aşırı ırkçı ve Filistin düşmanı olarak nam sahibi. Yaptığı açıklamalar ve icraatlarıyla azılı düşmanlığını ispatlayan Bennett, Filistin diye bir devlet olmadığını, Batı Şeria’nın işgal edilmediğini ve Filistinlilerin öldürülmesi gerektiğini defalarca vurguladı. Filistinli mahkûmları terörist olarak nitelendiren katil Bennett, “Serbest bırakmaktansa öldürmeliyiz” diyerek, İsrail zindanlarında işkenceye uğrayan Müslümanları açık hedefe koymuştu. Bennett, “Ben birçok Filistinli öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum” diyerek, vahşiliğini gözler önüne sermişti.
Amerikan asıllı Siyonist Bennett, İsrail’in Yahudi ulus devleti olması ve Filistinli Müslümanlara daha sert müdahalelerde bulunulması gerektiğini söylüyor. İdam cezasını savunan Bennett, ilişkileri ve hayatı bakımında da oldukça dikkat çekici bir isim. Sıfırdan kurduğu teknoloji şirketiyle milyoner olan Bennett, yabancı televizyon kanallarına sık sık konuk olarak İsrail’in zulüm politikasını savunur açıklamalar yapıyor.
Filistinli gazeteci Mohammed Abu Taqiya, “Koalisyon içindeki partilerin tek anlaştıkları konu Netanyahu’nun gitmesi yönünde. Bennett’in başbakan olma durumu var fakat henüz Netanyahu’nun hamleleri bitmedi. Netanyahu iç ve dış siyasette çeşitli adımlar atabilir. Önümüzdeki süreçte belli olacak. Bennett’e gelince, anne babası Amerikan kökenli. Bennett, aşırı sağcı birisidir. Netanyahu ile birlikte de görev yaptı ama Netanyahu’dan daha radikal biri olduğunu söylüyor. İşgalciler arasında kahraman olarak nitelendiren bir isim. Çünkü işgalcilere yer açmak, yasadışı işgal birimleri açmak için çok fazla çaba gösterdi” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı