Kazakistan'dan kritik ziyaret: Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak 10-11 Mayıs'ta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

GÜNDEM 10.05.2022, 09:25
4
Kazakistan'dan kritik ziyaret: Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor
Ocak ayı başında akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sonrası gösterilerle çalkalanan kardeş ülke Kazakistan'dan kritik ziyaret.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kassym-Jomart Tokayev, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 10- 11 Mayıs 2022 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanı Tokayev'in göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye gerçekleştireceği bu ilk devlet ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek; ikili ve çok taraflı düzeyde işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Temaslarda ikili ilişkilerin yanısıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülmektedir. Ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma, protokol ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemdedir" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı