Son Dakika

Kemal Kılıçdaroğlu: Bütün fabrikaları sattılar

TBMM’de CHP ve MHP, haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi.

SİYASET 26.10.2022, 07:20
Kemal Kılıçdaroğlu: Bütün fabrikaları sattılar
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidara sert sözlerle yüklenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı hedefine alarak, sert ifadelerle eleştirdi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın tüm fabrikaları tek tek sattığının altını çizerek, “AK Parti iktidarları yeni bir fabrika yapabilecek düşünceye sahip değiller. Onlar tam anlamıyla yıkım ekibiler” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkçeyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı isim vermeden sert sözlerle eleştirdi.
AKP’nin fabrikaları tek tek sattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “20 yıldır AK Parti hükümetlerinin yaptığı bir tek fabrika var mı? Mesela gübre fabrikası, mesela şeker fabrikası yaptın mı? Şimdi bütün çiftçilere söylüyorum, gübreyi alıyorum pahalı diyorsun, gübre fabrikasını niye yapmıyorlar diye soracaksın? Bu devlete Allah rızası için bir tek fabrika dahi yapmadılar. Ama yapılanların tamamını sattılar ve yediler. Açık ve net söylüyorum; AK Parti iktidarları yeni bir fabrika yapabilecek düşünceye sahip değiller. Onlar tam anlamıyla yıkım ekibiler” dedi. Amasra’da maden faciasında hayatını kaybeden 41 madencinin sorumlusunun kim olduğunu soran Kılıçdaroğlu, “Kim bu işin sorumlusu hâlâ belli değil. Bu işten nasıl sıyırırız hesabı yapıyorlar. 41 kişinin hesabını kim verecek? Yetimlere hesabı kim verecek? Kimin ne yaptığı, asıl fail belli değil” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisine yönelik, “Madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsun, öyleyse hodri meydan” açıklamasına da yanıt vererek, şunları kaydetti; “Olur, tek başına gelemezsin. Bakanlarını al. Bakan yetmez, danışmanlarını al. Danışman yetmez prompterını da al. Neyi alırsan al çık karşıma. Hodri meydan diyorum.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Bugün konuştuğumuz Türkçeyle düşünce üretemeyiz” diyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı isim vermeden sert sözlerle eleştirdi. Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği yönetimine en ağır ceza verilmesini istedi. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve yönetiminin Türk vatandaşlığından çıkarılmasını da talep eden Bahçeli, şunları kaydetti:“Türk Tabipleri Birliği’nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı