Kemal Kılıçdaroğlu: Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin, "Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?" dedi. 

SİYASET 06.04.2021, 15:20
10
Kemal Kılıçdaroğlu: Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık CHP Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin partisinin görüşlerini açıkladı. Bazı emekli amirallerin bildirisine de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Vay efendim Türkiye'de darbeciler var. Ne darbesi ya? Emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok emekli amiraller açıklama yaptı vay darbe var. Ne darbesi? Kardeşim ben açım aç, dükkan kapalı dükkan sen neden bahsediyorsun diyor. Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı?" dedi.  Kılıçdaroğlu, "Bize dostlarınız kim diye soruyorlar. Dostlarımız bu ülkenin işsizidir, işçisidir, esnafıdır, apartman görevlisidir, bu ülkenin halkıdır. Bizim dostlarımız bunlardır." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle: "Türkiye farklı bir sürecin içine evrilmeye başladı. Sıkıntılı bir tablo var. Kontrolünü kaybetmiş, Türkiye'yi yönetemeyen, çaresizlik içinde, yapay gündemlerle Türkiye'yi meşgul etmek isteyen bir yönetimle karşı karşıyayız.
Şu anda pandemi sürecindeyiz, insanlar can derdinde, aşı bekliyorlar, nerede aşılar? Kim bu aşıları bulacak, kim Türkiye'ye getirecek? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu soruyu herkesin kendisine sorması gerekiyor. 
Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti bu süreç içerisinde. Bütün bunların bu sorumlusu kim? Bu ülkeyi yöneten bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olan kim, böyle acı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim?
Aslı Özkısırlar... İzmir'de elleriyle yaptığı takıları satarak geçimini sağlıyor. Bir hastalığı var yatarak tedavi olması lazım ama bir türlü yatak bulamıyor, 'boş yatak yok' diyorlar. 21. yüzyılın Türkiye'sinde bu genç kızımıza yatak bulunamadı ve hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Bay Kemal sorumlusu diyecek. Beyefendi bu işin baş sorumlusu sensin sen, sen yönetiyorsun memleketi. Sırtı kalın, dayısı olanlara ambulans uçaklar hazır, yataklar hazır... Peki garibanlara, fakire fukaraya, dayısı olmayanlara... Onların dertlerini kim dile getirecek? Dostlarımızla beraber ben getireceğim... Bizim dostlarımız halktır halk.
Kayseri'de Sidar adında 16 yaşında bir kızımız. Evine giderken güvenlik görevlisi çağırıyor, maskeyi nizami takmadın diyor ve ceza kesiyor. Sidar'ın babası esnaf. 900 lira ceza kesiyorlar. Nereden ödeyecekler? Ödeyemiyorlar tabi. 22 Mart'ta bir mektup, icra servisine geleceksin diyorlar ve ödeme emri talep ediliyor. 16 yaşındaki kız maskeyi nizami takmamış, 900 lira ceza, sonra sen ödeyemezsen babandan ev ne varsa haczedeceğiz parayı alacağız diyor.
 AK Parti'nin kongresinde maskesiz bir sürü insan var. Ceza var mı bunlara yok? E kim bunların dayısı? Bunlara ceza yok. Bunu vicdan kabul eder mi? Ahlak kabul eder mi? Çifte standart devlet yönetiminde olmaz. Birisine ikramiye birisine zulmedeceksin. Devlet böyle yönetilmez, vatandaşlar arasında ayrım yapılmaz. Bunlara da ceza keseceksin o zaman ben de diyeceğim ki seni kutluyorum, vatandaşlar arasında ayrım yapmadın.
Bir de Bilim Kurulu var. Allah aşkına kendinize Bilim Kurulu demeyin ya bilime ayıp, ne dedikleri belli değil. Nasıl yönetiliyor bu ülke? Bilim Kurulu var... Hikaye tamamen! Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur.Vay efendim Türkiye'de darbeciler var. Ne darbesi ya? Emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok emekli amiraller açıklama yaptı vay darbe var. Ne darbesi? Bütün bunların üstünü örtmek için. Çiftçinin, esnafın sorununu çözmek için, işsizlik sorununun üstünü örtmek için. Kimse yemiyor artık bu numaraları. Kardeşim ben açım aç, dükkan kapalı dükkan sen neden bahsediyorsun diyor. Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı