Kemal Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sakın ola ki kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin. Haram oya ihtiyacımız yok." dedi.

GÜNDEM 15.06.2021, 15:05
13
Kemal Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu'nun seslendirdiği "Geliyoruz zincirleri kıra kıra" eseri ile hazırlanan özel video izletildi. 
Adalet Yürüyüşü'nün 4. yılına değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşü düşünürken hep duygulanırım. Nasıl yürüdüm ben? Demek ki adalet duygusu bu kadar güçlü bu toplumun vicdanında. Bizler beraber yürüdük. 83 milyon adına yürüdük.” dedi. AK Parti'ye oy veren seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, “Ya yolsuzlukların ortağı olacaksın sandığa gidince ya da adaletten yana olacaksın. Sakın ola ki kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin. Haram oya ihtiyacımız yok.” dedi. “Hak, hukuk, adalet dedik.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bunu sağlayacak olanlar toplumun vicdanıdır. İnançlıysanız neden peygamberimizin söylediği gibi "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır." demiyorsunuz. Hz. Ali, devletin dini adalettir diyor.” ifadelerini kullandı.
Partimizin TBMM Grup Toplantısı https://t.co/BpHuhTbb9u
Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle: 
“İki su getirdim. Biri Ergene Nehri'nden içilecek su, diğeri bizim kirlettiğimiz su. Kim bu hale getirdi? Doğanın da adaleti var. Ergene'nin suyu içilecek halde diye toplantı yapıyorlar. Buyrun için. Dün çekilen fotoğraf. Bu halde. Eskiden bu suda balıklar vardı, insanlar çocuklar yüzerdi. Ne oldu da bu hale geldi? Ergene Havzası 53 belediyenin havzasını kapsıyor. Fotoğraflar acı. Cezalar yetersiz, ağır cezalar getirin ki nehir kirlenmesin diye öneri getiriliyor. Gelmedi. Niçin? Yürütme organı TBMM'yi dinlemiyor ki. Kimyasal arıtma yapılması istemiyor. Yapılmıyor. Yürütme organı kim Erdoğan. Tekirdağ'a gittiğinde ise dünyanın en büyük yalanını söylüyor. İçilecek su. Bu suda yüzen balıkların, sudan içen kuşların, etrafındaki çayır çimenin hakkı var. Adalet diyoruz güzel de gereğini yapmıyoruz.
Marmara'da önce toplu balık ölümleri oldu. İki gün gazeteler yazdı, unutuldu. Arkasında kırmızıya büründü. Arkasından yeşile döndü. Gazetelerde gördük, unutuldu gitti. Deniz anası. Unuttuk gitti. Marmara Denizi'nde 124 tür balık vardı. Kalmadı. Marmara Denizi'ni çökertme havuzu gibi gördüler. Bütün kirlilikler buraya aktı. Doğayı seviyorlarsa deşarjı durdurmaları lazım.Detaylar geliyor...
Partimizin TBMM Grup Toplantısı https://t.co/BpHuhTbb9u — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 15, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı