Son Dakika

Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘başörtüsü’ fikrini Ahmet Davutoğlu mu verdi?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘başörtüsü’ fikrini siz mi verdiniz?” sorusuna basınla bir araya geldiği kahvaltıda cevap verdi.

GÜNDEM 06.10.2022, 20:35
1
Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘başörtüsü’ fikrini Ahmet Davutoğlu mu verdi?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde bu sabah basın organlarının Ankara temsilcileri ile buluştu. Ekim ayının siyasetin Nevruz’u olduğunu, TBMM’nin açılmasıyla siyasetin hareketlendiğini belirten Ahmet Davutoğlu kısa bir açıklama yaptı ve sonrasında gelen sorulara ayrıntılı cevaplar verdi. 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkinde değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklaması sizin fikriniz mi, daha önce Kılıçdaroğlu ile bunu görüştünüz mü? Altılı Masa’nın son toplantısının gündemi oldu mu?" sorusuna, "Ama Kılıçdaroğlu’nun açıklaması kendi zamanlaması ve muhtevası kendi siyasi tercihidir. Fakat zemin de uygun olduğu için buna açık destek vermekte beis görmedim." şeklinde cevap verdi. 
Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:
Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını çok önemli tarihi bir açıklama olarak değerlendirdim ve hemen destek beyan ettim: Bu aynı zamanda altılı masanın temel misyonuna uygun bir açıklamaydı. Çünkü 6’lı masanın Türk siyasetine yapacağı en büyük katkı iktidara gelmek değildir, iktidara bir şekilde gelinir. Ama bu fay hatlarını temsil eden siyasi akımların hemen hemen tüm temsilcilerinin bu masa etrafında buluşması ve bu tansiyonu düşürmek için irade sergilemesidir.
Hem başörtüsü yasakları geri gelir 28 Şubat yasakları geri gelir diye kamuoyu oluşturacaksınız, hem de bunu tümüyle tarihe gömecek olan teklife mesafeli duracaksınız ve o kişinin geçmişte yaptıklarını ortaya koyacaksınız. Her siyasi liderle geçmişe dönük hesaplaşmaya girsek neler çıkar neler çıkar. Gerek var mı? Hazreti Mevlana’nın talebesi olarak kendimi addediyorum, Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şey söylemek lazım. Kılıçdaroğlu yeni bir şey söyledi, o yeni şeye yeni şeyle cevap vermek lazım. O bakımdan Erdoğan’ın konuşmasının bir kısmına, teklife olumlu baktığı kısmına odaklanmaya, bundan sonraki siyaseti için kutuplaşmaya değil vizyoner bakmaya davet ediyorum.
(Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklaması sizin fikriniz mi, daha önce Kılıçdaroğlu ile bunu görüştünüz mü? Altılı Masa’nın son toplantısının gündemi oldu mu?) Hayır Kılıçdaroğlu ile bu konu öncesinde görüşmedik. Ama metni (son toplantının bildirisinin 5. Maddesini kastediyor) okudum size hemen hemen her toplantıda son toplantıda da bu fay hatlarının nasıl aşılabileceği bu sorunların nasıl çözülebileceği, farklı toplum psikolojilerini olumlu yönde değişebileceği her toplantının gündemi… Ama Kılıçdaroğlu’nun açıklaması kendi zamanlaması ve muhtevası kendi siyasi tercihidir. Fakat zemin de uygun olduğu için buna açık destek vermekte beis görmedim. Ayrıca birbirimizi etkileriz de bunda bir yanlış yok.  İki kesim rahatsız oldu bundan bir, iktidar, ‘elimizdeki koz gidiyor’ diye. İkincisi de 28 Şubat zihniyetini hala barındıran bazı kesimler var. Aslında bu çok doru bir iş yapıldığın gösteriyor.
(Sizin telkin ettiğiniz yönünde iddia var) Böyle bir imayı dahi sayın Kılıçdaroğlu’na saygısızlık olarak görürüm.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı