Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kur tepkisi: El ele halkı fakirleştiriyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu, dolar kurunun yükselmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu "El ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar" dedi.

SİYASET 14.10.2021, 14:20
1
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kur tepkisi: El ele halkı fakirleştiriyorlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dolar kurunun üst üste rekorlar kırması sonrası sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla görüşmesinden saatler sonra Merkez Bankası iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesini görevden alırken, başkan yardımcılığına Taha Çakmak'ı, Para Politikası Kurulu üyeliğine ise Yusuf Tuna'yı atadı.Bu gelişmenin ardından dolar kuru 9,18 TL'yi gördü. 
Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki yükseliş ve Merkez Bankası'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle: "Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı (Şahap Kavcıoğlu) el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı