Kemal Öztürk: TOKİ konutları kira fiyatlarını etkilemeyecek

TOKİ'nin yapacağı yeni konutların ev fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak edilirken HaberTürk yazarı Kemal Öztürk, katıldığı televizyon programında bu sorunun yanıtını verdi.

GÜNDEM 01.08.2022, 22:15
9
Kemal Öztürk: TOKİ konutları kira fiyatlarını etkilemeyecek
HaberTürk yazarı Kemal Öztürk, Küpra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğuydu.
Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın bugün açıkladığı TOKİ'nin yeni konutlar yapacağı bilgilendirmesine değindi.
Kemal Öztürk 2 gün önce büyük bir konut üreticisi ile istişarede bulunduğunu belirterek pandemi'de yeni konut yapımının durduğunu söyledi.
Türkiye'nin yıllık 750 bin konuta ihtiyacı olduğunu dile getiren Öztürk;" İnşaat sektörü 2 yıl durdu. Üreticiler ise ellerindeki konut stoklarını sattılar. Ancak stoklar artık tükendi." dedi
Geçen yıl konut üretiminin 450 binde kaldığına dikkat çeken Öztürk, 300 bin konut açığı meydana geldiğini, bu neden ile konut fiyatlarının arttığını ayrıca ükselen inşaat maliyetleri nedeni ile konut fiyatlarının ülke genelinde yükseldiğini söyledi.
Kemal Öztürk yapılacak olan 150 bin konutun kira artışını etkilemeyeceğini yapım sürelerinin iki yılı bulacağını buda konuya dair çözüm üretmeyeceğini vurguladı.
Konut üretimini artmasının ancak bu konuya çözüm olacağını belirten Öztürk, kira ve ev fiyatlarındaki artışın asıl probleminin girdi maliyetlerinin yükselmesi olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı