Kenyalı Validen IYFO’ya ziyaret

Kenya’da kuraklığın pençesindeki Mandera eyaletinin valisi Muhammed Adan Khalif, acil insani yardım konusuyla ilgili Uluslararası Gençlik Forumu’nu (IYFO) ziyaret etti.

GÜNDEM 21.10.2022, 07:10
3
Kenyalı Validen IYFO’ya ziyaret
Mandera eyaletinde yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye’yi ziyaret eden eyalet valisi Muhammed Adan Khalif, kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, acil insani yardım talebinde bulunmak için Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirtti.
Kenya’nın Mandera eyaleti son yıllarda kuraklık nedeniyle zor günler geçiriyor. Eyalet Valisi Muhammed Adan Khalif, yaşanan kuraklık felaketi nedeniyle acil yardım toplanması kapsamında Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) ile görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda eyaletinde yaşanan kuraklık felaketine değinen Khalif, “Yaklaşık 4 yıldır Mandera bölgesinde art arda yağmayan yağışlar nedeniyle kuraklık çok ciddi bir şekilde devam ediyor. Kuraklık nedeniyle insanlar hayatını kaybediyor. Bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık ise ciddi şekilde etkilendi. Hayvanların yüzde 80’i telef oldu. Bu nedenle ciddi bir yardıma ihtiyacımız var. Türkiye’ye bu nedenle ziyarette bulunduk. Yardım kuruluşlarıyla görüşmeler düzenleyerek bu durumu çözmek için istişarelerde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Pek çok yardım kuruluşuyla görüşmeler yaptığını ifade eden Khalif, IYFO ile de bu kapsamda görüştüklerini belirterek, acil yardım taleplerini ilettiklerini söyledi. Khalif, “Türkiye de bulunan yardım kuruluşlarına taleplerimizi iletiyoruz. Bunlar arasında emzirmekte olan kadınlara yönelik gıda yardımı. Çocuklar için beslenme paketleri ve geçim kaynağımız hayvancılık ile ilgili yem desteği talebinde bulunuyoruz. Bugün IYFO ile önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Görüşmelerimize yarın da devam edeceğiz.” dedi.
Toplantı sonrası görüşlerini paylaşan IYFO Genel Başkanı Yılmaz Balçın ise şunları kaydetti:
“Kenya da yaşanan kuraklık felaketi nedeniyle partner kuruluşlarımızla görüşerek gerekli yardım faaliyetlerinde bulunulması için elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı