“Kerbela, ortak yürek sızımızdır”

Yas-ı Matem Oruç Açma programı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 09.08.2022, 07:30
7
“Kerbela, ortak yürek sızımızdır”
İstanbul Valiliği tarafından bu yıl ikinci bir Yas-ı Matem Oruç Açma programı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilçe kaymakamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı program, İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde düzenlendi.

Konuşmasında Kerbela’da yaşanan acılara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Peygamber Efendimiz’in ‘dünyadaki reyhanlarım’ diyerek öpüp kokladığı torunu Hazreti Hüseyin’in Ehl-i Beyt’ten 72 kişi ile beraber şehit edildiği Kerbela hadisesi bu ayda gerçekleşmiştir. Kerbelâ, Allah ve Resûlü’ne iman edip Ehl-i Beyt sevgisini gönüllerine nakşeden bizlerin ortak yürek sızısıdır. Bu acı hadisenin hüznü, kederi ve mateminin yanında, Hz. Hüseyin’in mübarek kanıyla, canını feda ederek tüm insanlığa bir ders bıraktığı gerçeğini de unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Programda katılımcılara hitap eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmasında aşure gününe dikkat çekerek, “Gözlerimizde de gönüllerimizde de soframızda da aynı hüznün yası var. Yüreklerimizde kurşun gibi ağır Kerbela’nın üstünden tam 1342 yıl geçti. Mevsimler geldi geçti, yıllar, asırlar geçti. Ne acımız dindi ne de yasımız bitti. Akıp giden zaman bu acıyı unutturmadı, hafifletmedi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı