Keşmir’de Hindu tehlikesi büyüyor!

“Müslümansız Hindistan” fikriyatının azılı savunucusu olan Hindistan Başbakanı Narenda Modi, İslam toprağı Cammu Keşmir’de Hindu milisleri silahlandırıp eğitmeye başladı.

DÜNYA 02.03.2023, 04:35
2
Keşmir’de Hindu tehlikesi büyüyor!
Bu fitne kararı, Cammu Keşmir’de daha fazla Müslüman kanı döküleceği anlamına geliyor. Bu noktada, İslam dünyasının liderlerine, Keşmir’in müdafaası konusunda büyük bir sorumluluk düşüyor.
İslam toprağı Cammu Keşmir, göz göre göre elden çıkıyor. Hindistan rejimi, işgal altında tuttuğu Cammu Keşmir'de uyguladığı şiddet ve baskının dozunu her geçen gün daha da artırırken, sinsi nüfus politikasıyla Cammu Keşmir’deki Müslüman nüfusunu azaltarak Keşmir bağımsızlık mücadelesini imha etme yolunda kritik hamleler atıyor. İslam düşmanı Hindistan rejiminin, son aldığı kararla Cammu Keşmir’deki Hindu milis güçlerini silahlandırmaya başlaması, bölgede yeni Müslüman katliamlarının önünü açacak tehlikeli bir hamle olarak görülüyor. Türkiye, Malezya, Endonezya, Suudi Arabistan, Nijerya gibi büyük İslam devletleri başta olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı gibi organize kuruluşlardan Hindistan rejimine karşı sert yaptırım kararları almaları bekleniyor.

Dünya gündeminde adı sürekli silahlı çatışmalarla öne çıkan İslam ülkesi Keşmir, günümüzde üç farklı bölgeye bölünmüş durumda. Bugüne dek Pakistan’la Hindistan’ı üç kez savaştıran ve defalarca savaşın eşiğine getiren Keşmir’in Pakistan tarafında kalan kısmı “Azad Keşmir”, Hindistan’ın işgalindeki kısmı “Cammu Keşmir”, Çin’e bağlı olan dağlık kısmı ise “Aksai Çin” olarak adlandırılıyor. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Keşmir’in en verimli ve stratejik noktasını “Cammu Keşmir” bölümü oluşturuyor. Bu yönden Hindistan, ekonomik, jeopolitik ve jeostratejik açıdan büyük bir zenginlik barındıran bu toprakları elinden kaçırmak istemezken Pakistan ise Cammu Keşmir nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olması avantajını kullanarak bu zengin toprakları kendi sınırlarına dâhil etmek istiyor. Hindistan’ın baskıcı ve ırkçı tutumundan canları yanan Cammu Keşmirli Müslümanların kahir ekseriyeti, Pakistan’ı koruyucu bir güç olarak görüyor.

1947’de Hindistan ve Pakistan’ın iki ayrı devlet olması çok sayıda krizi de beraberinde getirmişti. Bu krizlerin en öne çıkanı ise Cammu Keşmir meselesiydi. Hindistan’ın bu toprakların kendisine ait olduğunu iddia etmesi ve Birleşmiş Milletler’in 1 Ocak 1949 tarihli referandum kararını tanımaması sebebiyle Cammu Keşmir’de 1947’den günümüze dek şiddet ve çatışmalar hiç durmadı. Özellikle son 10 yılda Hindu ırkçısı Hindistan Başbakanı Narenda Modi’nin iktidara gelmesinden sonra Cammu Keşmir Müslümanlarına yönelik tam anlamıyla bir imha süreci başlatıldı. Bugüne dek on binlerce Müslüman’ın katledildiği Cammu Keşmir’de Hindistan rejimi tarafından haksız yere esir edilen ve tutuklanan Keşmirli Müslümanların sayısı ise bilinmiyor.

Hindistan rejiminin İslam düşmanı politikaları Keşmirli Müslümanları kendilerini savunmaya zorluyor. Bu baskı ve zulümlere karşı Hindistan’dan intikam almak isteyen yerel direniş grupları, Cammu Keşmir’in birçok noktasında işgal birimlerine saldırılar düzenliyor. Kendi zulümlerini meşru gören Hindu rejimi, Müslüman grupların karşı saldırılarını ise “terör” olarak tanımlıyor. Çifte standardın ve adaletsizliğin timsali olan Hindistan rejimi, son aldığı kararla Cammu Keşmir’deki Hinduları silahlandırıp eğitmeye başladı. Bu plan kapsamında her gün yüzlerce Hindu silahlı eğitimden geçiriliyor. Hindistan yargısının Müslümanları katleden Hindulara karşı toleranslı tutumu da göz önüne alındığında, silahlandırma kararın bölgede Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamları daha da artırması olası görülüyor. Modi hükümetinin “kanı kanla besleme” politikaları, Hindistan’ın bütün eyaletlerinde olduğu gibi işgal altındaki Cammu Keşmir’deki şiddet sarmalını da tetiklemeye devam edecek.

Hindistan rejimi, 1 Ocak 1949 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından alınan “Cammu Keşmir’de referandum yapılsın” kararını 74 yıldır sürekli geçiştiriyor. 2021 sayımına göre 12 milyon 541 bin nüfusa sahip olan Cammu Keşmir’de 30 yıl önce yüzde 90 olan Müslüman nüfus oranı 2020’lerde yüzde 65’lere kadar düşmüş durumda. Bu nüfus değişiminin iki sebebi var; birincisi Hindistan rejimi tarafından toprak ve para verilen Hinduların Cammu Keşmir’e yerleştirilmesi. İkincisi ise Keşmirli Müslümanların yoğun baskı ve zulümler sebebiyle göçe zorlanması. Hindistan rejimi, önümüzdeki 20 yılda Cammu Keşmir’deki Hindu nüfusunu Müslüman nüfusunun üzerine çıkararak Birleşmiş Milletler’in istediği referandumu lehine sonuçlandırmayı planlıyor.

İslam dünyası, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan gibi birçok konuda olduğu gibi Keşmir meselesinde de küresel zulüm odaklarına karşı organize bir tepki göstermekte aciz kalıyor. Hindistan rejiminin özellikle son 10 yılda Hindistanlı ve Keşmirli Müslümanlara işlediği insanlık suçları, Müslüman ülkelerin gündeminde yeterli önemi göremiyor. Dünya siyasetinde kısmen etkili bir konumda bulunan Türkiye, Suudi Arabistan, Malezya, Endonezya, Nijerya gibi halkı Müslüman olan büyük devletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi organize kuruluşlar, Hindistan rejimine karşı sert yaptırım kararları alamamakla eleştiriliyor. Hindistan rejimine özellikle ekonomi yaptırımlarla geri adım attırmak gayet mümkün olsa da Müslüman ülkelerin hükümetleri, bu cesur ve insani refleksleri göstermekte son derece yetersiz kalıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı