Keşmir’deki işgale dur de!

5 Ağustos Cammu Keşmir’in özerkliğinin kaldırılmasının yıl dönümünde AGD, Hindistan Konsolosluğunda kıyamdaydı.

GÜNDEM 07.08.2022, 04:35
3
Keşmir’deki işgale dur de!
5 Ağustos Cammu Keşmir’in özerkliğinin kaldırılmasının yıl dönümünde AGD, Hindistan Konsolosluğunda kıyamdaydı.
5 Ağustos Cammu Keşmir’in özerkliğinin kaldırılmasının yıl dönümünde Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi tarafından ‘‘Keşmir Kuşatma Günü: Keşmir’deki İşgale Dur De!’’ sloganıyla bir protesto düzenlendi. İstanbul’daki Hindistan Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen protestoda AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler KOMİSYONU Başkanı Ümit Can Ateş tarafından okunan basın açıklamasında, Keşmir’de yaşanan zulme dikkat çekildi.
Tüm İslam coğrafyasındaki mazlum Müslüman kardeşleri için mücadeleye devam eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  geçtiğimiz gün Hindistan Konsolosluğu önünde Keşmirli kardeşlerimiz için kıyamdaydı. 5 Ağustos Cammu Keşmir’in özerkliğinin kaldırılmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen protesto, AGD İstanbul Şubesi tarafından ‘Keşmir Kuşatma Günü: Keşmir’deki İşgale Dur De!’ sloganıyla düzenlendi. Ümmet bilinciyle konsolosluk binası önünde bir araya gelen AGD’liler Hindistan zulmünü protesto etti. Yıllardır Hindu zulmüne maruz kalan Keşmirli Müslümanlar için sloganların atıldığı protestoda, AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Komisyon Başkanı Ümit Can Ateş tarafından bir de basın açıklaması okundu. Protesto gösterisi başta Keşmirli Müslümanlar olmak üzere İslam coğrafyası ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören insanların saadet kavuşması için yapılan dua ile son buldu.

Protestoda Hindistan Konsolosluğu önünde basın açıklamasını okuyan AGD İstanbul Şubesi Üniversiteler Komisyon Başkanı Ümit Can Ateş, “Barışın, kardeşliğin, adaletin yegâne kaynağı İslam’dır ve insanlık ancak İslam ile huzur bulur. Müslümanlar kendi değerleri etrafında toplandığı ve adaleti şiar edindiği sürece yaşadıkları her yere huzuru ve güveni getirmişlerdir. Lakin zalim yönetimler, putperest ve menfaatperest odaklar İslam’ı ve Müslümanları her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüşlerdir. Bugün nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden olan Hindistan’ın Keşmirli Müslümanlara yaptığı zulümleri ve Keşmirli kardeşlerimizin çektikleri çileleri kamuoyuyla paylaşmak ve dertleriyle dertlenmek üzere toplandık” ifadelerini kullandı.

İslam’ın farkına dikkat çeken Ümit Can Ateş, “Hint rahipleri aleni bir şekilde zulümleri teşvik ederken, İslam alimleri adaletin tesisini daha fazla gündemlerine almalıdırlar. Müslümanların yaşadığı sıkıntılar ortada iken İslam ülkelerinin tepkisizliğini ve Müslümanların sessizliğini anlamak mümkün değildir. Mesele, kontrolsüz göç sorunu olduğunda her türlü çığırtkanlığı yapan muhalefet partileri, söz konusu Müslüman ülkelerdeki zulümler olduğunda niçin kafalarını kuma gömüyorlar? Mesele her türlü magazin, ifsat ve fuhşiyat olduğunda Müslüman ailelerin evlerini saatlerce işgal eden ana akım medya; söz konusu İslam coğrafyasında akan kanlar olduğunda niçin dilsiz ve sağır rolüne bürünüyor?” şeklinde konuştu.

Ümit Can Ateş, Müslüman ülkelerin liderlerinin derhal toplanması gerektiğini belirterek, “Ülke yöneticilerimizin de bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan’daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, Keşmir ve Arakan’daki kardeşlerimizin özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Keşmir’de yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir. Ey Rabbimiz ‘Kahhar’ ismine sığınıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı