Son Dakika

Keşmir’deki zulmün arkasında İsrail var

Cemaat-i İslâmi liderlerinden Abdul Rashid Turabi, Keşmir’de yaşananları Millî Gazete’ye anlattı.

GÜNDEM 25.12.2022, 04:35
3
Keşmir’deki zulmün arkasında İsrail var
Erbakan Hoca’nın yakın dostlarından olan Turabi, Hindistan’ın Keşmir’deki çalışmalarının arkasında İsrail’in olduğunu ve İsrail’in Hindistan’a eğitim verdiğini kaydetti. Turabi, Müslüman ülkelerin Hindistan’a uygulayacağı ekonomik boykot sonucunda Keşmir’deki zulmün durabileceğini söyledi.
Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın dostlarından olan Cemaat-i İslâmi’nin Keşmir liderlerinden Abdul Rashid Turabi, Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Keşmir’de yaşananları gazetemize anlatan Turabi, sorunun doğuşuna ilişkin olarak,“1947 yılında Pakistan ve Hindistan ayrıldığı zamanda biz Pakistan’a katılmak istedik. O zaman Keşmir’i yöneten kişi Hindu’ydu. Gizli bir planla bizi Hindistan’a bağladı. Buna karşı cihat ilan edildi ve Keşmir’in bir kısmı özgürlüğüne kavuştu. Bütün Keşmir’in özgürleştirilmesi talep ediliyordu ancak Hindistan BM’ye gitti ve Keşmir’in tamamen özgür olması engellendi. BM bir referandum yapılmasına karar verdi. Bu yüzden mücahitler durdu, çünkü barış olacağına inandılar. Bu durumun ardından Hindistan Keşmir bölgesinde binlerce Müslüman’ı katletti. Yine belli aralıklarla zulmün dozunu artırdılar ve hiçbir zaman referandum olmadı” ifadelerini kullandı.

Erbakan Hoca’nın yakın dostlarından olan ve Cemaat-i İslâmi’nin Keşmir liderleri arasında yer alan Turabi, Türkiye’ye dair de konuştu. Türkiye halkına teşekkürlerini ileten Turabi, “Bize her zaman destek oldunuz. Biz ilk kez 1990’larda buraya geldik, Erbakan Hoca bize çok destek verdi, bizi diğer siyasilerle görüştürdü. Bu desteğin devam etmesini hatta daha fazla destek olunmasını istiyoruz. Türkiye çok önemli bir ülke… Bu nedenle Türkiye’nin İslâm ülkeleri ile ilgili sorumluluğu büyük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aksiyoner adım bekliyoruz” dedi.

Konuşmasında Millî Gazete’ye de teşekkür eden Abdul Rashid Turabi, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a dair de önemli sözler sarf etti. Erbakan’ın eksikliğini çok hissettiklerini belirten Turabi, “Erbakan Hoca, ümmetin liderlerinden biriydi. Kendisinden çok şey öğrendik. Son görüşmemizde hastaydı, ama benim ismimi duyunca bana 2 saat ayırdı. Keşmir meselesi hakkında çok çaba sarf etti. Bizi her yıl çağırırdı. Biz de onu birkaç kez davet etmiştik ve gelmişti. Allah makamını ali eylesin” ifadelerini kullandı.

Keşmir’de Cemaat-i İslâmi’nin faaliyetlerinin yasaklandığını söyleyen Turabi, Hindistan’ın zulümlerinin durdurulmasının mümkün olduğunu da kaydetti. Turabi, “Zulmün durdurulmasının tek bir yolu var. Hindistan’a karşı bütün dünyanın baskı uygulaması… Ekonomik boykotlar olabilir. Dünya Keşmir halkının yanında olmalı. Ukrayna Savaşı’nda nasıl Rusya’ya karşı durulduysa Hindistan’a karşı da durulsun. Şu ana kadar Hindistan ile Pakistan arasında 3 savaş oldu, 4. Savaş da olabilir. İki tarafta da nükleer güç olduğunu düşünürsek bu savaş çok büyük bir savaş olacaktır. Hindistan’ın ekonomik ilişkilerinin yüzde 60’ı İslâm ülkeleri ile... Sadece Müslüman ülkeler Hindistan’ı tehdit etse bile zulüm durabilir” sözlerini sarf etti.

Turabi, Keşmir’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle çok sayıda kişinin öldüğünü ve yine çok sayıda kişinin mülteci durumuna düştüğünü kaydetti. Abdul Rashid Turabi konuya dair, “Çok sayıda insan hayatını kaybetti çok sayıda insan göçmen durumuna düştü. Keşmirliler referandum yapılmasını istiyor. Bu referandum çabalarına karşı Hindistan zulme devam ediyor. 900 bin asker var Hindistan adına. Açık hava hapishanedeki gibi Keşmir… Hapse atılıyoruz, öldürülüyoruz. Kimse Hindistan’dan hesap soramıyor. Evlerimiz ağaçlarımız mahvoldu. Binlerce genci tutukladılar ve katlettiler. Toplu mezarlarda 10 bin kişi bulundu. İnsan hakları yok, hukuk yok. Uluslararası medya ya da organizasyona izin vermiyorlar. Keşmir dışarıdan kopmuş bir halde” dedi.

Cemaat-i İslâmi’nin Keşmir liderlerinden Abdul Rashid Turabi, Keşmir’e ilişkin olarak yakın süreçte yaşanan gelişmeleri de aktardı. Keşmir için bulunan özel statünün 2019 yılında Hindistan tarafından kaldırıldığını dile getiren Turabi, “Bu adımla birlikte zulüm daha da arttı. Yaklaşık 4 milyon kişinin toprak satın almasına izin verdiler. Oradaki Müslümanları yok etmek ve Hinduları oraya yerleştirmek istiyorlar. Hindistan lideri Modi, Hindistan’daki Müslümanlara da zulmediyor. Hedefleri sadece Keşmir değil, tüm Müslümanlar. Hindistan’ın Keşmir deki çalışmalarının arkasında İsrail var. İsrail onlara eğitim veriyor. Binlerce kişi şu anda hapiste” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı