Kıdemli Analistten yatırımcıya altın çağrısı! Altında rekor geliyor

Popüler piyasa analistlerinden Edward Moya, Ons altın fiyatlarına ilişkin yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu.

EKONOMİ 31.07.2021, 21:25
11
Kıdemli Analistten yatırımcıya altın çağrısı! Altında rekor geliyor
Temmuz ayı geride kalmak üzereyken Ons altın kazançla kapatmak üzere. Geride bıraktığımız haftada FED toplantısı sonrası büyük bir yükseliş trendi yakalayan ons altın, 1.794 dolar seviyelerinden 1.830 dolar seviyelerine kadar ilerlemişti. Temmuzun son haftasında 1.834 dolar direncini aşamayan sarı metal, bir miktar ivme kaybetmiş olsa da haftayı 1.814 dolar seviyelerinde pozitif kapattı. Popüler piyasa analistlerinden Edward Moya ise bir haber sitesine verdiği röportajda, ons altının birkaç ay içinde 1.900 dolar seviyelerine dönebileceği değerlendirmesinde bulundu.
Özellikle altın geride bıraktığımız haftayı oldukça hareketli geçirdi. Hafta başında FED öncesi yönünü aşağıya çeviren değerli metaller, toplantı sonrası yukarı yönde ivmelendi. Gümüş ve ons altın bu süreçte önemli ilerlemeler sağlarken gram altın, dolar kurundaki düşüş nedeniyle haftayı ve ayı zararla kapattı. Uzmanlar önümüzdeki hafta cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin de değerli metaller için önemli olacağını belirtirken, beklenenin üstünde gelecek işsizlik rakamlarının değerli metallerdeki yükselişi hızlandırabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Ünlü piyasa analistlerinden Edward Moya, bir haber sitesine verdiği röportajda değerli metallere yönelik beklentilerini paylaştı. Moya’ya göre FOMC kararı, FED’in işgücü piyasasının toparlanması açısından önemli bir ilerleme yakalamaktan çok uzak olduğu görüşünü sağlamlaştırdı. Görünümdeki bu değişikliğin de faiz oranlarının uzun süre düşük kalacağı görüşünü güçlendirdiğini belirten Moya, ons altın için bu durumun oldukça olumlu olduğunu vurguladı. Sarı metalin düşüş trendini kırmış olabileceğini de söyleyen deneyimli analiste göre ons altın birkaç ay içinde 1.900 dolar seviyelerine dönebilir:
“Ons altın düşüş hissiyatından kurtuldu ve şimdi teknik olarak bazı kilit seviyelerin üstesinden gelmeye başladı. Sarı metal, uzun vadede yükseliş eğilimini yeniden ortaya koymaya hazır. Aşması gereken bir sonraki seviye ise 1.838 dolar. Bu seviyeyi gördüğümüzde fiyatlar 1.850 dolar seviyelerine fırlayacaktır. 1.850 doların üzerinde bir günlük kapanış ise daha fazla satın almanın önünü açabilir ve 1.870 dolara çok fazla direnç görmeden yükselebilir. Ons altının önümüzdeki birkaç ay içinde 1.900 dolar seviyelerine yükselme potansiyeli var.“
Beincrypto yer alan habere göre, Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities’in Küresel Emtia Stratejileri Bölümü Başkanı Bart Melek de sarı metale yönelik beklentilerini açıkladı. FED’in ne zaman faiz indirimine gideceğine dair bir zaman çizelgesi olmadığını belirten Melek, Delta varyantının bir sorun olabileceğinin de bu toplantıda kabul edildiğin belirtti. Melek’e göre bu tutum da ons altın fiyatını yönlendiren temel faktörlerden biri olan reel faizlerin rekor seviyelere inmesine yol açtı:
“FED’in önlemleri henüz piyasadan çekeceğini düşünmüyoruz. Ancak altının daha fazla ralli yapması için piyasanın, FED’in tam istihdam için fiyat istikrarı hedefini feda etmeye hazır olduğuna dair bir tür kanaate ihtiyacı var ve bu hafta söylenenler de bu yönde. Ons altın 50 günlük hareketli ortalamaya ulaştı. Bir sonraki seviye 1.852 dolar. Önümüzdeki hafta bazı makro veriler iyi olmazsa oraya ulaşabiliriz. İstihdam cephesindeki herhangi bir hayal kırıklığı altını kolayca 1.852 dolara çekebilir.”
Yerel piyasaların en çok tercih edilen yatırım araçlarından gram altın ise ons altındaki yükselişe rağmen haftayı düşüşle kapattı. Yeni haftaya 497 TL seviyelerinde başlayan ve hafta içi 501 TL seviyelerine yükselen gram altın, haftayı 491 TL seviyesinde kapattı. Gram altındaki bu düşüşün temel nedeni ise FED sonrası ABD dolarının zayıflaması ile birlikte dolar/TL paritesinin TL lehine hareket etmesi oldu. Dolar kuru 8,62 TL seviyelerinde başladığı haftayı 8,43 TL seviyelerinde kapadı. Uzmanlar dolar kurundaki aşağı yönlü hareketin devam ettiği senaryoda gram altının 475 TL seviyelerine gerileyebileceğini belirtiyor. Ancak ons altın ile birlikte dolar kurunun da yukarı yönde ivmelendiği senaryoda yeniden 510 TL seviyelerinin test edilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı