Son Dakika

Kıdemli isimlerden altın tahminleri: Altın bu seviyede satış görebilir

Altın fiyatları yön arayışında hareket ederken kıdemli piyasa analistleri güncel altın yorumları ile tahminleri takipçileriyle paylaşıyor. Peki, altın fiyatı ne olacak? İşte güncel altın yorumu...

EKONOMİ 19.01.2022, 18:10
5
Kıdemli isimlerden altın tahminleri: Altın bu seviyede satış görebilir
Altın fiyatları toparlanmaya çalışıyor. Piyasadaki veriler ve açıklamalara odaklanan altın fiyatı yarın iç piyasa Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası doların da göstereceği etki ile yön bulacak. Gram altın fiyatı şu sıralarda 789 TL seviyesinde hareket ediyor. ONS altın fiyatı 1828 dolara ulaştı. Çeyrek altın fiyatı 1305 TL’den satış görüyor.
Altın fiyatları ne olacak konusu sıkça merak ediliyor. Ekonomist ve teknik analistler altın fiyatı için yorumlarını sürdürüyor. Kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, altın fiyatı tahmininde çarpıcı ifadeler kullandı. Haberkorn, “Fed gelecek hafta faizleri artırırsa, altın 1.800 doların altında bir satış görebilir. Ancak, Mart’tan önce faizleri artırırsa, piyasa Fed’in zor bir konumda olduğunu anlayacağı için geçici bir düşüş olacaktır. İlk faiz artırımının ardından altın fiyatları 1.780-1.830 dolar aralığında işlem görebilir.” dedi.
Bir diğer kıdemli bir piyasa analisti olan Ed Moya ise altın fiyatları için ‘dalgalı döneme giriyor’ yorumunda bulunuyor. Moya, “Altın dalgalı bir döneme giriyor, ancak fiyatlar 1.800 dolar civarında seyredebilirse orta vadede hala boğa görünümünü sürdürüyor. Altın, Latin Amerika’nın çoğu ve gelişmekte olan dünya için enflasyondan korunma aracı olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı