Kılıçdaroğlu ABD'ye seslendi: Bunlar Erdoğan’ı bağlar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının ABD ile ülkeye 1 milyon Afgan mültecinin getirilmesi için anlaştığını belirterek ABD'ye seslendi.

GÜNDEM 04.08.2021, 09:10
4
Kılıçdaroğlu ABD'ye seslendi: Bunlar Erdoğan’ı bağlar...
Sosyal medyada her gün sınırı geçerek Türkiye'ye giriş yapan yüzlerce Afgan'ın görüntüleri gündem olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının ABD ile ülkeye 1 milyon Afgan mültecinin getirilmesi için anlaştığını duyurdu.
Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını kaydetti ve, "ABD'ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye
Kılıçdaroğlu konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

ABD ise, Afgan göçmenlerle ilgili Türkiye'nin de içinde olduğu bir anlaşmanın varlığını doğrulayan bir açıklama yapmış ve ABD merkezli STK'ler ve basın kuruluşları için çalışan Afganlar ve ailelerine yönelik göçmen kabul programı ile Afganların ABD'ye göç başvurularının bağlı oldukları kuruluşlar aracılığıyla üçüncü ülkelerden alınacağını belirtmiş, başvurular için Türkiye'yi işaret etmişti.
Dışişleri Bakanlığı ise bu açıklamaya, "Türkiye olarak ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz. ABD, eğer bu kişileri ülkesine almak istiyor ise doğrudan uçaklarla ülkesine nakletmesi mümkündür. Ülkemiz, hiçbir durumda üçüncü ülkelerin uluslararası sorumluluklarını devralmayacak, kanunlarımızın üçüncü ülkeler tarafından kendi amaçları için kötüye kullanılmasına izin vermeyecektir. Bölgemizde üçüncü ülkelerin kararları neticesinde yaşanan göç krizlerinin yükünün Türk milleti tarafından üstlenilmesini kimse beklememelidir" yanıtını vermişti.
"ABD Afganistan’da kendisine hizmet etmiş, Taliban’ın düşman olarak gördüğü 19 bin Afgan’ı ve aile üyelerini (toplamda 53.000 kişi) ülkesine almaya karar verdi. 1 milyona yakın destekçisine de hedef ülke olarak İran üzerinden Türkiye’yi gösterdi. Bunlar Taliban'dan kaçan gençler. Öncelikle şu aşikardır ki; Erdoğan son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir.
Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır. ABD'ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, geleceğin iktidar üyesi ve ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni bağlamaz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı