Kılıçdaroğlu, ağzındaki baklayı çıkardı: Millet İttifakı derse ki...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez cumhurbaşkanı adaylığı hususunda net konuştu. Kılıçdaroğlu adaylık için Millet İttifakı'nı işaret edip cumhurbaşkanı tarifi yaptı.

GÜNDEM 02.08.2021, 09:40
22
Kılıçdaroğlu, ağzındaki baklayı çıkardı: Millet İttifakı derse ki...
Bir yandan erken seçim tartışmaları diğer yandan seçim işbirliği yapan partilerin cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları… İktidar erken seçim için ‘seçimler zamanında yapılacak’ derken muhalefet partileri için bir an önce ‘erken seçim yapılmalı’ diye görüşlerini ifade ediyor.
Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalarına bir yenisi ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylığı için seçim işbirliği yaptığı Millet İttifakı’nı işaret etti.
Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Millet ittifakı karar verirse ben olurum” diyor musunuz?” sorusuna, “Elbette, yani Millet İttifakı derse ki “Siz aday olun”, kabul ederim. Çünkü onurlu bir görev cumhurbaşkanlığı ve onurlu görevin çok ötesinde Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek kişi olacak.” cevabını verdi.
Cumhurbaşkanı nasıl olmalı tarifi yaptığı hatırlatılan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
Erken seçim tartışmaları sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçime girecek, hiçbir endişem yok.” diyen Bizi tahrik eden, sokağa çekmek isteyen, çatışma ortamı yaratmak isteyen gelişmeler olabilir, herkesin sakin olması gerekiyor. OHAL ilan etmek isteyebilir, etse de sandığa gidecek ve görevimizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“Cumhur İttifakı'nın adayı belli; Erdoğan. AK Parti ve MHP milletvekillerinin tamamı koşulsuz ona uyacaklardır. Çünkü kendi akıllarını kullanma ve olayları sorgulama gibi bir güçleri yok. Milletvekilliklerini de Erdoğan'a borçludurlar. Bizde ise demokrasi var, yani biz cumhurbaşkanı adayı belirlenecekse önce ittifak olarak bir araya gelmek ve oturup konuşmak zorundayız. Tek aday mı olsun, her parti ayrı ayrı aday mı çıkarsın, bu demokrasi kültürünün getirdiği bir şeydir. Benim yaptığım cumhurbaşkanlığı tanımı ise toplumun özlemle beklediği bir cumhurbaşkanı tanımı. Bu cumhurbaşkanının kendisi, ailesi ve yaşam tarzıyla topluma örnek olacak. Vatandaş tarif ettiğim gibi bir cumhurbaşkanı istiyor. Yeni cumhurbaşkanı da başlangıçta olağanüstü yetkilere sahip olacak. “Cumhurbaşkanı oldum, bütün yetkiler bende, ne demek parlamenter sistem, nereden çıktı bu” derse her şey tuzla buz olur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i getireceğiz ve sahip olduğu yetkilerin önemli bir kısmını tekrar parlamentoya devredecek. Dolayısıyla, seçilecek cumhurbaşkanının nefsine hakim olması, verdiği sözde durması lazım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı