Kılıçdaroğlu: Biz siyaseti halk için yapıyoruz, oligarklar için değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de "Biz siyaseti halk için yapıyoruz, oligarklar için değil. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, saray beslemeleri için değil." dedi.

SİYASET 18.06.2022, 15:05
Kılıçdaroğlu: Biz siyaseti halk için yapıyoruz, oligarklar için değil
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de partisinin yeni üyeleri için düzenlenen törene katıldı. 
Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, adalet vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Sınır namustur diye yazar bütün sınırlarda. Sınır namussa nasıl oluyor da yol geçen hanına dönüyor. Nasıl oluyor da uyuşturucu baronları rahatlıkla gidip gelebiliyor, uyuşturucu baronları bu ülkede istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Gazeteci, yazarı, çizeri, avukatı hapiste; 80, 90 yaşında olanlar hapiste, uyuşturucu baronları dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım." dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP’li olmak demek, devleti beşli çetelere teslim etmemek demektir. Beşli çeteler… Hiç kimse endişe etmesin, hakkı, hukuku ve adaleti savunuyorsak, beşli çetelerden fakirin, fukaranın hakkını sormak benim temel görevim olacaktır. Bu görevi yaparken en büyük destekçim sizler olacaksınız. Bu ülkenin insanları olacak" diye konuştu. 
Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sınava girip Türkiye’de derece alan, sözlü sınavda elenen bütün o gençlerin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız. Hiç kimse unutmasın, TÜİK’in önüne; işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittik. Eğer işçinin, memurun, dul ve yetimin hakkını savunmazsanız o zaman niçin siyaset yapıyorsunuz, sorusunu soracağız. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, oligarklar için değil. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, saray beslemeleri için değil. Biz siyaseti halk için, çocuklarımız için, evlatlarımız için yapıyoruz, bir avuç yandaş için değil. Bu ülkede bir tek çocuk huzursuzsa ve bir anne evladını doğru dürüst beslemeden yatağa yatırıyorsa hiç birimizin uyumaya hakkı yok. Birlikte çalışacağız. Ta ki en son evladımız da huzur içinde yatağa yattığı zaman. Anne huzur içinde evladını okula gönderdiği zaman.

Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız sizin siyaset yapmanızın bir anlamı yok. Üniversiteyi bitirmiş, doktora yapmış, hala iş arıyor, bulamıyor. Birileri beş, altı yerden maaş alıyor, birileri iş bulamıyorsa oturup düşünmemiz lazım. O nedenle CHP olmak sıradan bir olay değildir. CHP’li olmak, adaletten, hukuktan, doğruluktan yana olmak demektir. Ve CHP’li olmak halktan yana, mazlumdan yana olmak demektir. Varsıldan değil, fakirden, fukaradan yana olmak demektir. Onların da yaşayabileceği güzel bir Türkiye’yi inşa etmek gerekiyor. Beraber ve birlikte yapacağız.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere CHP rozeti taktı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı