Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminde kurtarılan minik Yüsra ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin yıl dönümünde enkaz altından kurtulan Yüsra bebek ve ailesi ile cep telefonu üzerinden görüntülü olarak görüştü.

SİYASET 24.01.2022, 17:30
7
Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminde kurtarılan minik Yüsra ile görüştü
Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde merkeze bağlı Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki Kalay Apartmanı çökmüş, Yıldız ailesinden anne Ayşe Yıldız (35), baba Hüseyin Yıldız ile çocukları Onur ve Yüsra enkaz altında kalmıştı. Anne Yıldız ve 4 yaşındaki kızı Yüsra 28 saat sonra JAK ekipleri tarafından enkazdan sağ olarak çıkartılırken eşi ve oğlu ise hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin ikinci yıldönümünde, Yıldız ailesini cep telefonu ile görüntülü olarak aradı.
CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, "Annelik duygusunun vermiş olduğu güçle 28 saat boyunca kızını hayata tuttu. Kendi hayata tutundu. Bizim gönlümüzdeki en büyük kahramanlardan biridir. Böyle bir gecede kendisini de ziyaret ettik. Sağ olsun bizi çok güzel karşıladılar. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz. Küçük kızımızın da bundan sonraki dönemlerde hep yanında olacağız. Hayata bakışı, yaklaşımı çok güzel. Teşekkür ediyorum." dedi.

Deprem anını hiçbir zaman unutamadığını belirten depremzede Ayşe Yıldız şunları söyledi:

"Herkes farklı yaşadı, bizimki farklıydı. 5 kişiydik evde, babam ve annem misafirliğe gelmişti. Akşam babam akrabamıza uğradı. Sonra ev sallandı, biz dışarı koşmaya çalıştık. Eşime sobanın devrildiğini söyledim. Eşim baktı sobanın düşmediğini söyledi. Tekrar kapıya yöneldik dışarı çökmek için, annem merdivende biz ise içerde kapıda yakalandık. O an yıkılırken eşim bize sarılmıştı. Ben, çocuklarım ve eşimdik. Sonra bayılmıştım, kendime geldiğimde seslendim. Oğlum cevap verdi. Elimizi gezdirdim, kocamı fark ettim kafasından ve ağzından kan gelmişti. Vefat ettiğini o an anladım. Oğlumla konuştuk, 28 saat molozların altındaydık. Oğlum o an yaşıyordu. Komşuların sesini duyuyordum.  Annemin sesini duydum 'kim yaşıyor' diye seslendi. Eşimin olduğunu söyledim. Çocuklarımı çıkarmak için uğraşıyordum. Çocuklarım 'anne biz nefes alamıyoruz' diyorlardı. Oğlum 'anne nefes alamıyorum bana yardım et' dedi. Sureler biliyordu onları okudu. 12 yaşındaydı, beraber dua ettik. Annemden helallik istedi sonra benden istedi ve 'anne ben ölüyorum' dedi, son sözü oldu. Rabbim ona gösterdi, ona nasip oldu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı