Kılıçdaroğlu Hatay’da: Hâlâ vatandaşa çadır ulaştıramıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün deprem bölgesi Hatay’ı ziyaret etti. Hataylı bir depremzede, Kılıçdaroğlu’na, “Çocuklarımız berbat durumda. Annemiz 95 yaşında. Kadın titriyor, ölüyor soğuk

GÜNDEM 22.02.2023, 21:05
9
Kılıçdaroğlu Hatay’da: Hâlâ vatandaşa çadır ulaştıramıyoruz
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraşlı depremlerin büyük yıkıma ve can kaybına neden olduğu Hatay’ın Defne ilçesinde, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Merkezi, Büyükçekmece Belediyesi Koordinasyon Merkezi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede kurmuş olduğu kamp alanını ziyaret etti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.
Hataylı bir depremzede, Kılıçdaroğlu’na, “Çocuklarımız berbat durumda. Annemiz 95 yaşında. Kadın titriyor, ölüyor soğuktan. Çadırımız yok. Ne yapacağımız belli değil. Kimse el uzatmıyor bize. Allah razı olsun, buraya geldiler, bir yemeğimiz oldu. Kimse bakmıyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Bir siz varsınız. Umutsuzluk olsa şehrimizi bırakırdık, bırakmadık. Şu an yıkık evlerimizin yanında duruyoruz. Biz, şehrimizi terk etmedik, terk etmeyeceğiz” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Defne’de ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait deprem koordinasyon merkezini ziyaret etti. Yetkililer, Kılıçdaroğlu’na, “Şu anda 95 arkadaşımız var ama ilk 550 kişiyle geldik” bilgisini verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bölgelerden gelenler de oldu. 300 kurye geldi, hiç kimseye söylemeden tamamen gönüllü olarak. Yardımları ihtiyaç sahiplerine götürdüler” dedi.

Bir başka belediye yetkilisi ise Kılıçdaroğlu’na, “Çok acıklı, çok duygusal sahneler yaşıyoruz. Yardım ulaştırdığımız halkımız da bizi sahadaki çalışmalarımızdan dolayı elinden geldiğince, bir zeytin olur, bir yağ olur, bize bir şey ikram etmeye çalışıyorlar. Bizi çok duygulandırıyor. Elimizde kalan son bir ısıtıcı vardı, küçük bir yavrumuzun çadırına götürdük, geri geldi. ‘Ne oldu yavrum’ dedim; çocuk, ‘Babam elektrikçi, bunun elektriği 2 bin vatmış. Buranın elektriğine zarar verir, kullanmayalım’ diye geri getirdi. Çok yüce gönüllü bir halkımız var. Çok ihtiyaçları var, çok ulaşılamamış yerler var. İstemeye alışık olmayan insanlar var, zor bir süreç” dedi.
Başka bir yetkili ise “Özellikle ikinci depremden sonra çadır ihtiyacı doğdu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ise “Çadır sıkıntısı var maalesef. Çadır, Türkiye’nin her tarafında sorun. Söyledik, bir çağrı yaptık, ‘Kimin elinde fazla çadır varsa haber versin, fiyatı da önemli değil, gelip alacağız, göndereceğiz diye. Fakat maalesef yeteri kadar çadır bulamıyoruz. Var olan üretim merkezleri de AFAD’a çalışıyorlar. Çalışsınlar, biz çalışmasınlar demiyoruz. Çalışsınlar ama bir an önce çadırı vatandaşa ulaştıralım. Burada en büyük sorun normalde bu tür kuruluşların elinde yeteri kadar çadır stoğunun olması lazım. Her an bir deprem olabilir, ilk ulaştırılacak şey çadırdır. İnsanların barınabileceği, kalabileceği bir yer. Stok yeteri kadar olmadığı için böylesi acı bir tablo ile karşılaştık. Halen daha çadır arıyoruz. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde 17 gün geçmiş, 17 gün sonra hâlâ vatandaş çadır istiyor ve biz onların çadır ihtiyacını karşılayamıyoruz. Böyle bir acı tablo ile karşı karşıyayız” yanıtını verdi.       
Kılıçdaroğlu, ayrıca, “Bu ülkenin insanları gerçekten yardımseverdir. Koşturur, birbirine yardım eder. Bizim güzel bir atasözümüz var, ‘komşu komşunun külüne muhtaç’ diye. Aynı duyguyla hepimiz hareket ettiğimiz zaman çözemeyeceğimiz sorun yok” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı