Kılıçdaroğlu: Helalleşme oy isteği değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Helalleşme Buluşması’nda”, "Helalleşme, bir oy isteme değildir" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.08.2022, 18:20
5
Kılıçdaroğlu: Helalleşme oy isteği değildir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da; CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Helalleşme Buluşması’na katıldı.
 Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasından önce, kürsüye gelen vatandaşları dinledi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşma sırasında ."Helalleşme bir oy isteği değildir" dedi.
Kılıçdaroğlu, vatandaşları dinledikten sonra şu konuşmayı yaptı:

Ben bu ülkede eğer kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam niye siyaset yapıyorum? Her evde huzurun olması için mücadele etmiyorsam niye siyaset yapıyorum? Eğer toplumun her kesimiyle oy versin veya vermesin helalleşme bir oy isteme değildir. Helalleşme yaşanan derin acılardan ders çıkarıp, gelecekte böyle bir acının yaşanmama çağrısıdır aynı zamanda. Yetmedi mi çektiğimiz acılar? Yetmedi mi yaptığımız kavgalar. Bir dönem sağ sol birbirini öldürdü. Bir dönem başkaları birbirini öldürdü. Pırlanta gibi evlatlarımızı kaybettik. Hapishanelerinde eğer düşüncesinden ötürü insanlar hapse atılıyorsa bu doğru değildir. Benim gibi düşünmek zorunda değil insanlar ama insanları düşüncelerinden ötürü hapse atamazsınız. Yazıktır günahtır. Bunların dışına çıkmalıyız artık farklı bir yere gelmeliyiz.
Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim, yüreğimi sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Helallik, evet hakkım size helal olsun. Bu konuda en ufak bir endişeniz olmasın. Kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene de ben saygı duymak zorundayım. Benim söylediğime inanmayana da ben saygı duymak zorundayım. Ama bilmenizi isterim bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Biz bunu inşallah yapacağız, birlikte yapacağız. Karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye bereketi, bu ülkeye sevgiyi getireceğiz. Dediğim gibi benim hakkım sizlere helal olsun.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı