Son Dakika

Kılıçdaroğlu: MGK'yı yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ekonomik krize dair MGK kararı alınmasına ilişkin, “Milli Güvenlik Kurulu'nu bu yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar.” dedi.

GÜNDEM 29.11.2021, 12:05
21
Kılıçdaroğlu: MGK'yı yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar
Gazeteci yazar Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı röportajda, iktidarın ekonomik krizle ilgili açıklamalarını, 4 Aralık'ta başlayacak olan miting maratonu öncesinde yaşananları sordu. Kılıçdaroğlu, MGK bildirisinde ekonomik krize dair açıklamalara dair "Şimdi bu yanlış ekonomi politikalarının sorumluluk alanını genişletiyorlar. Milli Güvenlik Kurulu'nu bu yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar.” dedi. 
İktidarın “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz” açıklamasını hatırlatan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş savaşı diyenler, ne savaşı biliyor ne kurtuluşu. Türkiye'de tüyü bitmemiş yetimin hakkını Londra'daki tefecilere teslim ediyorlarken MGK susuyorsa, şimdi açıklama yapıyorsa bunu düşünmek lazım” diye cevap verdi.
İzlenen politikaların halka ağır faturalar ödettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Erdoğan, yanlış politikalarında ısrar ediyor, kararlılık gösteriyor. Halk bedel ödüyor. Şimdi askerleri bu yanlışın faturasına ortak etti. Geçmişte olsa ‘ordunun, askerin vesayeti' derdi.
Ekonomik krize dair MGK kararı alınmasına dair de soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Şimdi bu yanlış ekonomi politikalarının sorumluluk alanını genişletiyorlar. Milli Güvenlik Kurulu'nu bu yanlış ekonomik politikalarına ortak ediyorlar” dedi.
Mersin'de yapılacak olan mitingin istenilen meydan yerine valiliğin gösterdiği yerde yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, son olarak “Korkuyorlar. İktidarın değişeceğinden korkuyorlar. CHP gelince toplumun kucaklaşacağını, yeni bir dönemin başlayacağını görüyorlar. Bunu engellemeye çalışıyorlar. Bize geri adım attıramazlar. Mitinglerimizi söylediğimiz tarihte yapacağız. Valiliğin gösterdiği yerde yapacağız. Onlar gerilimden besleniyorlar, kimse sesini çıkarmasın istiyorlar. Biz ise gerilime karşıyız. Halka giydirmeye çalıştıkları korku gömleğini yırtacağız. O meydanlarda halkın kendi derdini anlatmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı