Kılıçdaroğlu'ndan istifa açıklaması: Ona parti karar verir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerini kaybetmesinin ardından genel başkan olmaya devam edip etmeyeceğine yönelik tartışmalar hakkında, “Ona parti karar verir" dedi.

GÜNDEM 03.06.2023, 07:55 03.06.2023, 09:44
3
Kılıçdaroğlu'ndan istifa açıklaması: Ona parti karar verir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçimlerini kaybettikten sonra genel başkanlık görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili tartışmalara ilişkin olarak, "Ona parti karar verir" açıklamasında bulundu.
Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, partinin başında kalıp kalmayacağı sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Ona parti karar verir tabii doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir."
Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşmelere ilişkin soruyu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Canan Hanım, İstanbul'daki gelişmeleri aktarmak için ayda bir gelirdi. Ekrem İmamoğlu da büyükşehir belediye başkanımız. O da geliyordu. Dolaysıyla o çerçevede zaman zaman Mansur Yavaş Bey'le de bir araya geliriz. Artılar, eksiler, sorunlar varsa nasıl çözeriz konuşuyoruz. Bunlar olağanüstü olaylar değil, bildiğimiz rutin, sıradan gelişmelerdir. Bir araya gelip konuşuruz. Ben İstanbul'a gittiğimde orada da beraber oluruz. Onlar belli aralıklarla Ankara'ya gelirler, Ankara'da beraber oluruz. Karşılaştıkları sorunları anlatırlar. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
Olağan kurultayın seçim nedeniyle ertelendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreci de şu şekilde açıkladı: "Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Parti Meclisi karar verecek. Hukukçu arkadaşlarımız tarih belirleyecek. Belli aşamalarda ilçe, il kongreleri yapılacak, ardından kurultay düzenlenecek. Belli bir süreç var ve o süreçte bunları tamamlayacağız."
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim dönemindeki videolarına ve açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Eğer yalan söylüyorsanız, iftira atıyorsanız ve bunu da çıkıp kendiniz itiraf ediyorsanız o zaman cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamazsınız. Çünkü ahlaki meşruiyetiniz tartışılır. Şu an Türkiye'de ahlaki meşruiyet sorunu var. Hayatım boyunca ilk kez bu kadar yalan üzerine inşa edilen, karalama üzerine inşa edilen bir seçim süreci yaşadık. Dolayısıyla bu karalama üzerine, yalan üzerine, montaj videolar üzerine seçim stratejisini oturtan bir kişi şu an cumhurbaşkanı oldu. Dolayısıyla burada bir ahlaki meşruiyet sorunu var. İki siyasal meşruiyet sorunu var. Siyasetçi ahlaklı olmak zorundadır. Siyasetçi belli konuları abartabilir, bunda hiçbir mahsur yoktur. Abartırsınız, aşırıya gidersiniz, ama yalan söylemezsiniz, iftira atmazsınız, karalama yapmazsınız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı