Kılıçdaroğlu, Tatar ile görüştü: Kıbrıs politikası milli politikadır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile makamında görüşen Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de Kıbrıs politikası milli bir politikadır, siyasi partiler arasında görüş farklılıkları yoktur." dedi.

SİYASET 10.06.2021, 13:45
8
Kılıçdaroğlu, Tatar ile görüştü: Kıbrıs politikası milli politikadır
CHP Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye gitti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu makamında kabul etti.
Kılıçdaroğlu ve heyetini KKTC'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Tatar, “Kıbrıs meselesi, Kıbrıs Türk halkının önemli bir davası, aynı zamanda Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren milli bir meseledir.” dedi.

Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'deki konjonktürün değiştiğini, denizlerden hava sahasına kadar fevkalade önemli bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs'ta egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki ayrı bağımsız devleti desteklediklerini vurgulayan Tatar, Türkiye'nin de bu politikayı desteklediğini ifade etti.
Tatar, “Kıbrıs'tan baktığımızda Türkiye'yi bir bütün olarak görmekteyiz. Türkiye'nin kendi içerisinde farklı düşünceler olabilir ama Kıbrıs meselesi, milli bir davadır. Milli davada gelinen aşamada artık iki devleti bir çözümün hepimizin müşterek menfaatidir diye düşünmekteyim.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kabullerinden dolayı Tatar'a teşekkür etti ve Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kendisini tekrar kutladı.
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Türkiye'de Kıbrıs politikasının milli bir politika olduğuna işaret eden Kılıç, siyasi partiler arasında bu konuda görüş farklılıkları olmadığını ve KKTC'nin bağımsızlığını, ekonomik olarak gelişmesini desteklediklerini kaydetti.
Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarlarını da ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşlik ediyor.
“1571'den beri atalarımızın sürdürdüğü mücadeleyi şu anda biz sürdürmekteyiz. Önemli olan adil bir şekilde Kıbrıs'ın yönetimini ve kaynaklarını paylaşabilmektir. 50 yıldan beri federasyon temelinde bir anlaşmadan netice alınamadığını herkes bilmektedir. Annan Planı'na bizlerin 'evet' demesine rağmen Rum tarafı yüzde 75'in üzerinde bir 'hayır' oyuyla reddetmiştir. Maalesef Avrupa Birliği (AB), ona rağmen Rumları ödüllendirmiştir ve onları AB'ye almıştır.”
“Kıbrıs Türkleri için ciddi bir mücadele veriyorsunuz. Son olarak Cenevre’de yaptığınız görüşmeler, Kıbrıs Türkünün 50 yıldır verdiği mücadelenin farklı bir dilde seslendirilmesi oldu. Amaç hep aynıydı. Sayın Küçük’ün ve Denktaş’ın mezarlarını ziyaret ettik. Orada Sayın Küçük’ün ‘Kıbrıs Türkü hür ve bağımsız yaşamak istiyor’ cümlesi vardı. Gerçekten de hür ve bağımsız olmasını arzu ederiz. Biz 50 yıldır verilen mücadelenin sonunda Kıbrıs’ın artık bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmasını ve Kıbrıs’ın tanınmasını, dünyanın saygın ülkelerden biri haline gelmesini isteriz. Vereceğiniz her mücadele değerlidir, bizim üzerimize düşen bir görev varsa hazırız. Türkiye’de Kıbrıs politikası milli bir politikadır, siyasi partiler arasında görüş farklılıkları yoktur. Hep birlikte Kıbrıs’ın kendi bağımsızlığını sağlayan, ekonomik gücünü güçlendiren güzel bir devlet burası. Sizi tekrar yürekten kutluyoruz.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı