Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a dolar kuru tepkisi: Konuştukça batırıyorsun

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşamki TRT canlı yayınındaki konuşmaları sırasında dolar kurunun 14 TL'yi geçmesine tepki gösterdi.

GÜNDEM 01.12.2021, 10:35
28
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a dolar kuru tepkisi: Konuştukça batırıyorsun
FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamki TRT ortak canlı yayınındaki konuşmalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın konuşması sırasında ekonominin iyi olduğuna dair verdiği mesajlar sırasında dolar kuru 14 TL'yi geçerek yeni zirve elde etti. 
Zamlar ve hayat pahalılığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ekonomideki sorun çok ciddi, mutfaklarda yangın olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir anne 'kapı kapı para dileniyorum. Çocuğumu kurtarın. Millet öldü öldü. Buramıza geldi' diyor. Saray duyar mı, duyamaz. Onlar farklı yerde Lale Devri'ni yaşıyor. Önceden AKP'ye oy veren bir yurttaş 'Milletimizin alım gücü kalmadı diyor...' Iğdır'dan bir vatandaşımız tüp fiyatlarına isyan ediyor ve 'dış güçler hepsi yalan hepsi dolan' diyor. E biz de biliyoruz bunları. Geçmişte AKP ve MHP'ye oy verenlere sesleniyorum. Daha kışın başında bu zamlar gelmeden dedik ki 'zamlar gelecek'. 'Bir kış fonu kurun' dedik. 'Vatandaş zorluk çekmesin' dedik. Yapmadılar. KDV yerine TRT'de payını düşürdüler. Biz 'Kara kış fonu'nu kendi belediyelerimizin olduğu yerde kurduk. Çok sayıda vatandaşın elektrik, doğalgaz faturalarını ödedik. Geliyor gelmekte olan. 6 ayda bütün çarklar dönecek. Ülke büyüyecek." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam ki TRT yayınındaki sözlerine tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekonominin haline bakın. Neye zam yapılmadı? Asgari ücrete, memur maaşına zam yapılmadı. Ekmeğinden tutun, et, peynir, doğalgaz, elektrik her şeye zam yapıldı. Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. 'Bir sus' dedim kendisine. Allah aşkına bir sus. Bu ülkenin sanayicisi, çiftçisi, emeklisi konuşsun. Vallahi billahi ekonomi de bilmiyor. Ekonomi denilen bir bilim var. Maliye politikasından haberi bile yok." ifadelerini kullandı. Erdoğan faizden şikayet ediyor ama enflasyonu onu bağlıyor." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Aslında gelir dağılımındaki adaletsizliğin birinci amiri enflasyondur. Her şeye zam yapıldı. Bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Biz faizi savunmuyoruz ama nereden inecek faiz? Siz, esnafın, çiftçinin, banka kredilerinin faizini indirdiniz mi? Hayır. Gelir dağılımında olağanüstü bir dengesizlik var. Zam yapılmayan hiçbir şey yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı