Kılıçdaroğlu’ndan ABD çıkışı: İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim'de ABD'ye yapacağı ziyarete ilişkin eleştirilere  Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programında cevap verdi.

GÜNDEM 03.10.2022, 16:20 03.10.2022, 18:10
3
Kılıçdaroğlu’ndan ABD çıkışı: İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'nın gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapacağı ziyarete ilişkin, “Şunu herkes gayet net bilsin, benim birilerinden icazet almak gibi bir felsefem, düşüncem asla olamaz. Ülkesini seven birisiyim. Ülkenin bağımsızlığına saygı duyan birisiyim. İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir.” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9-13 Ekim'de ABD'nin başkenti Washington'a gitmesi planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun temasları kapsamında iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşları ve basın yayın organları temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun bugün Halk TV'deki yayında ABD ziyaretine ilişkin eleştirilere cevabı şöyle oldu: 

"Ben neoliberal politikalara karşı birisiyim. Ve bu politikaların sadece Türkiye’de değil, dünyada derin sorunlar yarattığını bilen birisiyim. Bizim bu politikalara karşı çalışmamız lazım. İzlenen politikalar şu, altta kalanın canı çıksın. Vahşi kapitalizm. Altta kalanın canı çıksın, yukarıdakiler istedikleri kadar zengin olsunlar. Dünyaya bakıldığı zaman var olan kaynakların büyük bir kısmının böyle çok sınırlı sayıdaki insanlara çok süratle aktığını görüyorsunuz. Dünya artık küreselleşti, Türkiye bu tabloyu en acı yaşayan ülkelerden bir tanesidir. Buna karşıyım ben. Çözmek zorundayız. Diyorlar, ‘Gidecek birilerini devlette ziyaret edecek…’ Şunu herkes gayet net bilsin, benim birilerinden icazet almak gibi bir felsefem, düşüncem asla olamaz. Ülkesini seven birisiyim. Ülkenin bağımsızlığına saygı duyan birisiyim. İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir. Hiç kimse unutmasın bu Bay Kemal hiç kimseden icazet almaz. Kendi ülkesinin çıkarları her şeyin üstündedir. Dünyada düşünce, bilim, bilim insanları, hızla gelişen teknolojiler vardır. Burada umutsuzluğa kapılıp yurt dışına giden gençlerimiz vardır. Onlarla buluşmaya gideceğim. Ve onları alacağız. Getireceğiz Türkiye’ye. Ve diyeceğiz ki hiç endişe etmeyin, ezilen canı çıksın denen bu neoliberal yani vahşi kapitalizmi el birliğiyle yok edeceğiz.  "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı