Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli için kritik sözler: Erdoğan'ı teslim aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

SİYASET 07.03.2021, 08:05
21
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli için kritik sözler: Erdoğan'ı teslim aldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de katıldığı programda MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Meclis'teki milletvekilleri üzerinden yaptığı değerlendirmesiyle dikkat çekerek Bahçeli'nin erken seçim kararı alması halinde seçimlerin olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:
El kaldırıp indirme şeklinde koşullanmış bir milletvekili grubu var, MHP ve AK Parti’de. Bir kişinin talimatıyla el kaldırılıp indirilerek erken seçime gidilebilir veya Bahçeli, ‘ben sana bu kadar destek verdim, Türkiye’yi düzelt, işsizliği azalt, demokrasiyi getir dedim, sen bunların hiçbirisini yapmadın, ben de kusura bakma artık desteğimi çekiyorum’ dediği anda erken seçime gidilir. Onun dışında bizim erken seçimi parlamentodan geçirmek gibi bir şeyimiz yok. Bunların yönetiminde geçen her gün topluma maliyeti artacaktır. Ne kadar erken seçime giderlerse toplum yeniden kendisine gelecektir ve bütün bu acılardan belli bir zaman dilimi içerisinde kurtulacaktır. 2013 yılında kişi başına düşen milli gelir 12 bin 480 dolar. 2020 yılında 8 bin 590 dolara düştü. Yani kişi başına 3 bin 881 dolar azaldı. 3 bin 881 doları kim aldı? Ben almadım, pazarcı, manav, ev kadını, çalışan kadın, çiftçi, esnaf almadı, 3 bin 881 doları kimler aldı? Bu sorunun cevabını sandığa giderken herkesin düşünmesi lazım. 
Kıllıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı teslim aldığını söyleyerek şu şekilde konuştu:
"Bahçeli, Erdoğan'ı bir anlamda teslim almış durumda. Erdoğan kendi koltuğundan korkuyor. Koltuğunu korumak için de dayandığı tek kişi sayın Bahçeli.
Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kapatılsın demesi, Erdoğan'ın da bu konuda hiçbir yorum yapmaması ilginç. Neden Anayasa Mahkemesi kapatılsın? Erdoğan'ın 'Bu asla söz konusu olamaz' demesi lazım. Partilerinin yetkili kurulları yada sözcülerinden de böyle bir açıklama gelmedi. 
Bahçeli'nin Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ile ilgili çok sert söylemleri, 'Bunlar içeride kalmalı' gibi açıklamaları da var. AİHM kararlarının uygulanamayacağı görüşü ve Anayasa Mahkemesi kararının eleştirisini Anayasa Mahkemesinin kapatılması görüşüne kadar götürdü Bahçeli'yi.
Cumhur İttifakı aslında bir düşünce ittifakı değil. Bir koltuğun korunmasına yönelik bir araya gelen bir ittifak. Erdoğan'ın koltuğu korunmalı ve Erdoğan burada kalmadı. Cumhur İttifakı'nın ve Başkanlık Sistemi'nin güçlendirilmesini istiyor Bahçeli. Söylemlerinde farklılıklar olmakla beraber, olay bir koltuğun korunması olayıdır." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı