Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Kaftancıoğlu yanıtı: Kararı tanımıyoruz

MHP lideri Bahçeli'nin bugün yaptığı Kaftancıoğlu açıklamasına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu "Mahkemeyi de, verdiği kararı da tanımıyoruz." dedi.

SİYASET 17.05.2022, 16:00
6
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye Kaftancıoğlu yanıtı: Kararı tanımıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında Yargıtay tarafından cezası onanan  CHP İstanbul İl Başkanı  Canan Kaftancıoğlu için, "Türk yargısı hükmünü vermiş, Kaftancıoğlu'na siyaset yolu kapanmıştır" demişti.
Bahçeli'ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Mahkemeyi de, verdiği kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Geçen hafta Erdoğan'ın bir siyasi intikamına tanık olduk. İstanbul İl Başkanımız Canan hanımı mahkum ettiler. Mahkum etmekle kalmadılar bir de siyasi yasak getirdiler. Yasaklarla özellikle siyasi tutuklularla Türkiye asla yol almamıştır. Parti kapatmakla, farklı düşündü diye hapse atmakla bir ülkeye demokrasi gelmez. Canan hanımın hapse atılmasını isteyenler, seçilmiş mahkemeler, hakimler... O hakimler şunu unutmasın bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü size rağmen getireceğiz. Bu ülkeye kardeşliği saraya rağmen getireceğiz.
İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyorum. Mahkemeyi de tanımıyoruz, verdiği kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır.
TARİHİMİZDE EŞİ GÖRÜLMEDİK ŞEKİLDE BİR SOYGUN DÜZENİNİ BAŞLATTILAR
Söylemlerimizi verilere dayandırmak zorundayız. Toplumu ikna etmek zorundayız. AK Parti iktidarlarına kadar ülkeye 57 hükümet hizmet etti. 57 hükümetin harcadığı para 713 milyar dolar. Osmanlının borcunu ödediler, barajlar yaptılar, demir ağlarla döşediler, fabrikalar yaptılar, onurlu durdular dik durdular kimseye gidip yalvarmadılar. Ekonomik olarak güçlenmek zorundasınız onun için ihracat yapması, Türkiye'nin onuruyla saygın devletler arasında yer alması çabaya bağlıydı. 713 milyar doları harcadılar ve Türkiye'yi 1990 yılında dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri yaptılar. AK Parti iktidar oldu, harcadığı para 2002'den günümüze kadar 2 trilyon 631 milyar dolar. Şu soruyu sorun gittiğiniz her yerde AK Parti'nin yaptığı bir şeker fabrikası gösterin, bir gübre fabrikası gösterin, bir PETKİM gösterin. Ne yaptılar? hangi fabrikayı yaptılar? Cumhuriye'tin o 57 yılda yapılan bütün fabrikalarını sattılar. Tarihimizde eşi görülmedik şekilde bir soygun düzenini başlattılar. Türkiye Cumhuriyeti devletini borç batağıyla karşı karşıya getirdiler.
MÜTEAHHİT O MAKİNELERİ ORADAN ÇEKECEKSİN
Dün akşam paylaştığım bir tweet'ten biliyorum beyler çok rahatsız oldu. En çok rahatsız olanlar paralarını yurt dışına kaçıranlar ve kaçırmak için sıraya girenlerdir. Bunlar derhal psikolojik harp metodlarından birini devreye soktular. Neymiş ben havalimanın tümüyle park yapılmasını ve pistlerin hemen kırılmasını önermişim. "Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş “Talimat aldım, mecburdum diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceğiz!" O müteahhite sesleniyorum o makinelerini çekeceksin oradan. Geliyoruz. Adalet, hak, hukuk, felaketleri önlemek için geliyoruz. Makineleri çek, pistlere dokunma.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı