Son Dakika

Kılıçdaroğlu’ndan Boğaziçi ve ODTÜ mezunlarına tören desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nde mezuniyet törenlerinin rektörler tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

SİYASET 21.07.2022, 14:45
2
Kılıçdaroğlu’ndan Boğaziçi ve ODTÜ mezunlarına tören desteği
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü mezuniyet törenlerini “güvenlik” gerekçesiyle temmuz ayı başında iptal etmişti. ODTÜ Rektörlüğü de 2-5 Ağustos’ta Devrim Stadyumu’nda yapılacak mezuniyet törenleri aynı gerekçeyle iptal etti. Kılıçdaroğlu, “Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz.

Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız. Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı